Más diákkal is – enyhén szólva – furán viselkedett a békési informatikatanár – írja a Bors. A lap egy családtól úgy értesült: a férfi az ő fiukat is megkörnyékezhette. Legalábbis a srác beszámolójából ez sejthető. Eszerint a pedagógus több korrepetálásra is a lakására invitálta, s előfordult, hogy megpróbálta ölelgetni és puszilgatni. Ha ez igaz, akkor tovább erősíti a férfival szemben megfogalma­zott szexuális bűncselekménnyel kapcsolatos gyanút.
A 17 éves fiatalember őszintén elmondta, mit tapasztalt Szabóval kapcsolatban, hozzátéve: ő ellenállt a megkörnyékezésének. Eszerint felajánlotta neki a pedagógus, hogy segít ledolgozni az öt­ven óra közösségi szolgálatát, ami az érettségijéhez kellett volna. Az­tán ingyen matekkorrepetálást ajánlott neki a lakásán, de furcsának tűnt.
"Nem engedtem ma­gam­hoz közel. 15-16 voltam, amikor ez történt. Ölelgetni akart meg puszilgatni. Elmeséltem a haveromnak, és otthagytam. Azóta se igazolta le az ötven órámat. Ezután már nem mentem vissza hozzá, mert furcsálltam a viselkedését" – állítja a fiú, aki szerint a tanár szobájában nem volt semmi gyanús vagy különös. – "Voltak hangfalak, a gi­tárja és az informatikai eszközei. Az anyukája nagyon kedves és normális ember. Többször beszélgettem vele is, és a cicával is játszottunk néha."
Korábban írtuk: