November végén a közép-afrikai Ghánába látogat Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszer – adja hírül a Modern Ghana című helyi lap.
Zoom
Ideális helyszínek a sportlétesítményekhez
Szijjártó egy üzleti fórum és a ghánai magyar nagykövetség megnyitása okán látogat az országba. Magyarország Ghánába kiküldött nagykövete Szabó András lesz, aki egy helyi hírügynökségnek elmondta, a december 1-jén megrendezett üzleti fórumon a ghánai-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésére fog fókuszálni.
Zoom
„A Ghánával való együttműködésünk teljes mértékben gazdaságközpontú lesz” – fejtette ki Szabó, aki egyúttal felsorolta azon területeket, melyekben együttműködés várható: a vízgazdálkodás, a közegészségügy, a híradástechnika, az építőipar, a hullandékgazdálkodás, az élelmiszerfeldolgozás, a mezőgazdaság és a megújuló energia terén számít a jövőben szorosabb ghánai-magyar kapcsolatra.
Zoom
Egyúttal kifejtette, a gazdaságon felül a kultúrára is figyelmet fognak fordítani: minden évben magyar zenei fesztivált akarnak szervezni Ghánában. A sportra kitérve Szabó bejelentette: lévén, hogy Magyarország "sportnagyhatalomnak" számít, meg fogja osztani tudását és erőforrásait Ghánával, egyúttal pedig sportlétesítményeket épít majd az országban.
(Mandiner - 444 nyomán)