Az Együtt egyik keszthelyi aktivistája Molnár Tibornak, a párt Veszprém megyei 3. számú választókerülete (Ajka-Tapolca-Sümeg) képviselőjelöltjének kampányolt, ami után egy szórakozóhelyről kiérve két "szélsőjobboldali", magát az Erő és Elszántság párt tagjának mondó fiatal “liberális köcsög” felkiáltásokkal megverte - közvetíti az Együtt ajvékolását a fajtársi HVG.
Az aktivista sérüléseiről orvosi látlelet készült, és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett az ügyben - olvasható a párt közleményében.
Az aktivista és a társaság tagjai előzőleg beszélgettek a szórakozóhelyen, itt derült ki - legalábbis a szélliberális gittegylet közleményében megfogalmazottak szerint -, hogy az Együtt aktivistája "nem gyűlöli a cigányokat és a zsidókat", a HVG következtetése szerint pedig ez vezetett az elporolásához.
Zoom
Juhász Péter, a drogosok védőszentje által megosztott kép pártjuk aktivistájának megruházásáról
Molnár Tibor, az Együtt Ajka-Tapolca-sümegi képviselőjelöltje szerint természetesen az Orbán-kormány és a Jobbik egyaránt felelős az ilyen tragikus esetekért:
"Ne feledjük, hogy a most néppártosodó-cukisodó Jobbik az a párt, amelyik indulásakor nagyrészt a szélsőjobboldali, sőt a neonáci szubkultúrára támaszkodva tett szert olcsó népszerűségre és lett politikai tényező. A Fidesz pedig az elmúlt évek folyamatos kirekesztésével, menekültek, kisebbségek elleni félelem- és gyűlöletkeltésével osztotta meg hazánkat (sic!)."
Molnár szerint a Fidesz felelősségét bizonyítja az is, hogy az Együtt aktivistájának rugdosása közben a bántalmazók állítólag "migránsoztak és kommunistáztak is".
Frissítés: A párt tagadja a köcsögmentesítést
A történet semmilyen szempontból nem állja meg a helyét: ugyanis egyrészt Keszthelyen nincsenek is tagjaink, másrészt az Erő és Elszántság tagsága fegyelmezett, aljas baloldali provokációra nem ül fel - szögezi le közleményében László Balázs, a párt alelnöke.
László szerint elszomorító, hogy a minél több szavazat szerzésének elvtelenségét követve az Együtt tagjai ilyen aljasságra szánták el magukat, hogy tisztességes és jó szándákú magyar emberek munkáját kívánják besározni, holmi olcsó és nem jól megírt történet alapján. A hazugságot pedig nem fogjuk eltűrni - zárják honlapjukon megjelentetett közleményüket.
2. frissítés: Hétvégére kutya baja az együttesnek
Több olvasónk is aggódva érdeklődött, hogyan tudnának jobbulást kívánni szegény sértettnek. Megnyugtatunk mindenkit, hogy Babati Botond nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az esetleges jókívánságokat az alábbi fotóján keresztül elérhető Fb-oldalán várja.

(Kuruc.info)