2018. október 16., kedd, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:17 Edzés közben támadtak rá a kétgyermekes magyar ultrafutó bajnoknőre, férje akadályozta meg az erőszakot12:06 Ártatlan IÁ-s szíriai menekült a kölni túszejtő - csak azt szerette volna szépen kérni, hogy vigye haza valaki11:42 Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson11:00 Kétszáz év együtt a zsidókkal: Szolzsenyicin mellőzött könyve talán most kitör a csendből (I. rész)10:25 Nincs már tele csövessel a Deák Ferenc téri aluljáró (sem)10:16 Szabó Balázs: több száz jobbikos kaphatott százezreket, hogy támogatásként befizessék a pártkasszába09:51 Így lehet mindig tiszta szélvédőd ősszel, télen is! - Univerzális szélvédőtakaró fólia autóra (x)09:33 Hitelközvetítők mennek börtönbe09:09 Romániában is véget vetnek a spontán tüntetéseknek08:01 Néhány zsidó szavazatért cserébe Ausztrália is elismerné Jeruzsálemet a cionista állam fővárosaként07:48 Azt hazudhatják a szaúdiak, hogy "rosszul sikerült kihallgatás" miatt halt meg a királyságot bíráló újságíró07:31 Sorra dőlhetnek meg a negatív vízállásrekordok06:54 Erdogan folytatja a tisztogatást a hadseregnél22:11 Újabb börtönbüntetés vár Egyiptom előző elnökére21:06 Salvini két afrikai miatt vár magyarázatot Macronéktól
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Dúró: a KSH cáfolja Balog szavait - szinte hihetelen, de pont a cigányfertőzött régiókban nagyobb az iskolai lemorzsolódás aránya

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Európai Bizottság (EB) felmérései cáfolják Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szavait, miszerint nem nagyobb a lemorzsolódás, mint korábban.
Dúró Dóra kifejtette: az Európai Bizottság jelentése szerint 2010-ben 10,8 százalék volt a korai iskolaelhagyók aránya, ez 2016-ra 12,4 százalékra emelkedett, s ezt támasztja alá a KSH is. Ez nemcsak társadalompolitikai szempontból súlyos kérdés, hanem azért is, mert Magyarország vállalta, hogy 2020-ig 10 százalék alá csökkenti azon 18 és 24 év közöttiek arányát, akik alapfokú végzettséggel rendelkeznek és legalább egy hónapra semmilyen képzésben nem vettek részt az iskolarendszerben vagy azon kívül.
Valamiért pont a cigányfertőzött régiókban nagyobb az arány
A jobbikos politikus azt is jelezte: a legszegényebb észak-magyarországi régiókban 20 százalékos, a szakképzésben 30 százalékos az arány. Dúró a helyzet egyik okaként a tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentését jelölte meg és szóvá tette azt is, hogy megfelelő ösztöndíjak híján a közmunka elszívja a diákokat. Megjegyezte azt is, hogy az állami fenntartásba vétel nem tudta megszüntetni a regionális különbségeket. A képviselő értékelése szerint a szakképzésben egy külön programra van szükség a lemorzsolódás ellen, ezen felül a nemzeti alaptanterv erőteljes reformjával javítani kell a szövegértési képességeken, vissza kell szorítani az iskolai erőszakot és ösztöndíjakat kell bevezetni.
Óriási veszteségnek tartaná Morvai Krisztina visszavonulását
Dúró Dórát kérdezték arról, hogy a Jobbik színeiben európai parlamenti képviselői mandátumot szerző Morvai Krisztina befejezi politikai pályafutását 2019-ben, indokolása szerint a Jobbik vezetősége feladta az eredeti elveket és értékrendet. Azt felelte: óriási veszteségnek tartaná, ha a képviselő megszüntetné politikai szerepvállalását, mert emberileg, a közélet szempontjából és szakmailag is értékesnek tartja. Mint mondta, sok dolog van, amivel nem ért egyet Morvai Krisztina helyzetértékelésében, de sok közös pont is van, utóbbiakat igyekszik keresni. Egy másik kérdésre elmondta: az EP-képviselőnek a Jobbik működésével kapcsolatos kijelentéseit máshogy látja, de ezeket szerinte nem a sajtó nyilvánossága előtt kell tisztázni. Vannak olyan kijelentései Vona Gábornak is, amelyekkel személyesen nem ért egyet, de úgy tartja helyesnek, ha ezeket a párt belső fórumain rendezik – mondta Dúró Dóra.
A képviselőt faggatták Novák Előd, a Jobbik volt alelnöke egyik bejegyzéséről is, amelyben reményének adott hangot, hogy még visszafordítható a párt politikája. Azt válaszolta: a poszt lényege az volt, hogy Morvai Krisztina követőit és azokat, akikben felmerült, hogy megszakítsák a kapcsolatot a párttal arra biztassa, hogy maradjanak a Jobbikban. Megkérdezték arról is, hogy a Ripost szerint puccs készül Vona Gáborral szemben. Úgy reagált, erről semmit nem tud, a portált pedig nem tartja hiteles hírforrásnak.
Havas Henrik az senki a Jobbikban
Dúró Dóra kérdést kapott arról is, hogy Baukó Éva valóságshow szereplő sajtóhírek szerint zaklatással vádolta meg Havas Henriket. Azt felelte: ha történt ilyen, akkor el kell ítélni azt a cselekedetet és ugyanazoknak a jogszabályoknak kell vonatkozni rá, mint bárki más esetében. Arra pedig, hogy elhatárolódnak-e az újságírótól, aki könyvet írt Vona Gáborról, azt válaszolta: nem látja, hogy a feltételezett tettért miért kellene a Jobbiknak felelősséget vállalni. “Havas Henriktől egyébként is el vagyunk határolódva, tehát Havas Henrik az senki a Jobbikban, nem tudunk az ő cselekedeteiért felelősséget vállalni” – fogalmazta meg.
(MTI) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready