2018. március 23., péntek, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:01 Egy stadion mellett robbantotta fel magát az öngyilkos merénylő Afganisztánban 18:49 Most tényleg hatmilliót gyászolhat "Andy" Vajna tévéje18:26 Lidl-szatyros Ahmed 34 év múlva már szabadulhat is a börtönből18:11 Kiégett egy elektromos autó Debrecenben17:57 Szegény Lázár János elfelejthette feltüntetni az EU-s támogatást a vagyonbevallásában17:44 Felfüggesztették egy kamupárt cigánybűnöző jelöltjének mentelmi jogát - Lendvai Bátor Zsolt nem ismeretlen előttünk17:28 Csaknem 80 ezer tonnát nyom a csendes-óceáni szemétfolt17:07 Nem tudott elnököt választani az új olasz parlament 17:00 Allah akbarozó túszejtés az egykori Franciaországban: terrorcselekménynek nevezte a marokkói IÁ-katona tettét Macron16:48 A sógorok már kevésbé szívesen fizetnék a román cigányok családtámogatását16:44 Először Kósa feleségének ígérték a 800 milliót15:37 Hantz Péter: Istenek és emberek15:13 A fideszes államtitkár dollármilliókat parkoltat Belize-ben offshore cégnek bankszámláján14:59 Szoci válságkezelés: eltörölnek három nullát Venezuelában14:03 Karácsony valóságában nem a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

"Ezek az emberek nem magyarok, ki kell vetnünk magunkból őket!" - 13 éve követték el Gyurcsányék nemzetellenes bűntettüket

December 5-én éppen tizenhárom éve annak, hogy a Magyarok Világszövetségének kezdeményezésére népszavazás volt itthon a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról. A referendumkísérlet végül eredménytelen lett.
Zoom
2004-ben az MPSZ–SZDSZ-kormány azt kérte az emberektől, szavazzanak nemmel, vagyis a kettős állampolgárság ellen. Néhány plakáton azt is állították, hogy az állampolgárság megadása ráfizetés lenne Magyarországnak. December 5. azóta is vitatéma a jelenlegi határokon túl.
Zoom
„Nem volt kellemes egyáltalán, nagyon nagy csalódás volt.” „Nem esett jól, az egyszer biztos!” „Mindenki úgy érezte akkor, hogy sehová sem tartozunk, itt sem kellünk, ott sem kellünk, az anyaországban!” – így emlékeznek vissza a székelyudvarhelyiek a népszavazásra.
A 2004. december 5-én tartott népszavazáson a kórház-privatizáció mellett a külhoni magyarok kedvezményes honosítási lehetőségéről döntöttek a csonka-magyarországi szavazók. Az alacsony részvétel miatt azonban eredménytelenül zárult a népszavazás, ami az egészségügyben ugyan nem járt súlyos következményekkel, a magyar-magyar kapcsolatokat azonban hosszú távra megterhelte.
Asztalos Lehel egy székelyudvarhelyi kultúrkocsma tulajdonosa volt. Az első felháborodásukban a kávézókban, kocsmákban és pubokban úgy döntöttek, kiteszik az ajtóra a cetlit, amin az állt, hogy magyar állampolgárokat nem szolgálnak ki. Ennek tulajdonképpen, mint ahogy azt a volt tulajdonos az M1-nek elmondta, nagy-nagy reklámértéke is lett, hiszen attól kezdve minden csonka-magyarországi, aki Udvarhelyre látogatott, a kocsmába is elment, hogy vajon tényleg beengedik-e. Kiszolgálták őket természetesen, de ezzel a gesztussal szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy az a döntés, ami akkor született, nem volt jó, és nem tetszett a székelyföldi magyaroknak. A külhoni magyarságot valóságos társadalmi sokként érte az érvénytelen népszavazás.
Zoom
2010-ben a képviselők végül elsöprő többséggel szavazták meg a kettős állampolgárság megkönnyítéséről szóló törvényt, s mára már egymillió új magyar állampolgárral lett több, jövőre pedig a második olyan országgyűlési választást tartják Magyarországon, amelyen a külhoni magyar állampolgárok is szavazhatnak.
Balázs Árpád székelyudvarhelyi író-újságíró szerint egy ideje már jó irányban halad a nemzet ügye, éppen ezért tartja gyalázatosnak a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtő kampányát, amely véleménye szerint amellett, hogy megszerzett jogok ellen irányul, a december 5-i népszavazás gyógyuló sebeit is felszakítja.
Ahogy az író fogalmazott, „ezek az emberek mételyezik a magyarság szívét, ezek az emberek nem magyarok, ezek nem tartoznak közénk, ki kell vetnünk magunkból, el kell felejteni őket.”
Balázs Árpád szerint minden jogállami eszközzel harcolni kell azért, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló gyalázat, mint 2004. december 5-én, vagyis a külhoni magyarságnak is a lehető legnagyobb létszámban kell részt vennie a 2018-as országgyűlési választáson.
(Híradó nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready