„Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is egyfajta tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban” – közölte a kormányközeli Magyar Hírlappal a Fidesszel választási szövetséget kötő szervezet, a Lungo Drom vezetője.
Zoom
Farkas Flórián miniszterelnöki biztos úgy látja, „sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül. Ezért fontos, hogy az érintettek minden szükséges információ birtokában legyenek a témában”.
A vezető szerint „csak a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására”, és ennek „a romapolitikának a megvalósításában és folytatásában megkerülhetetlen szereplő a Lungo Drom”.
Arról viszont Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnöke nem beszélt a Magyar Hírlapnak, hogy jelenleg öt nyomozás zajlik az ORÖ korábbi ügyei vagy projektjei kapcsán: a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása, a Fővárosi Főügyészség a másfél milliárdos Híd a munka világába program körüli visszaélések, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt folytat eljárást a szervezet ellen.
A humán tárca vezetője, Balog Zoltán október végén a Lungo Drom születésnapi rendezvényén még arról hazudozott, hogy az ORÖ-nek az utóbbi huszonöt évből négy botránymentes éve volt, az a négy, amikor Farkas Flórián volt az elnök. Ám a miniszterelnöki biztos szerint nem történt bűncselekmény, csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadja őt.
(MNO)
Korábban írtuk: