Jövő csütörtökre hívta össze az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.
Zoom
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
Molnár Zsolt azt mondta: az ülésre az érintett szervek és titkosszolgálatok képviselői mellett a miniszterelnököt is várják, hogy válaszoljon a titokban befogadott 1300 "menekülttel" és a “Soros-tervvel” kapcsolatos kérdésekre.
Ismert, Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak beszélt arról, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátust Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.
Az MSZP további információkra kíváncsi a befogadott "menekültekkel" kapcsolatban, ezért kezdeményezte az ülés összehívását, amelyen Orbán Viktor is meghallgatnák. Molnár Zsolt azt is hangsúlyozta, hogy a titkosszolgálati vezetők eddigi beszámolói szerint nincs "Soros-terv".
Az ellenzéki politikus azt mondta: az ülés összehívását a Jobbik és az LMP is támogatta.
Korábban Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a Pesti Srácok hírportálnak azt mondta: kivonulnak a nemzetbiztonsági bizottság “Soros-tervvel” foglalkozó üléséről, ha azon megjelenik Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja, ő ugyanis a kormánypártok szerint Soros "György" érdekeit szolgálja, ezért nem szeretnék, ha fontos információkhoz jutna az ülésen.
(MTI - MNO nyomán)