Húszszázalékos szavazati arányban reménykedik Molnár Gyula, aki kijelentette azt is, hogy lemond MSZP-s pártelnöki tisztségéről, ha a szocialisták és Párbeszéd alkotta szövetség nem nyer az április 8-i választásokon. Molnár minderről az Echo-Mérleg című műsorban beszélt.
„Mi nagyon elszántak vagyunk. Mi azt látjuk, hogy az emberek, akikkel találkozunk, nagyon jól fogadják. Nyilvánvalóan más politikai alternatíva lesz, tehát háború helyett béke. Egy sokkal normálisabb, egy sokkal inkább olyan ország, amikor az emberekkel foglalkozunk, nem a hatalomtechnikai játszmákkal” – fogalmazott a pártelnök, aki megelőlegezte, hogy miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely hamarosan bejelenti árnyékkormányának tagjait.
Molnár Gyula leszögezte, hogy az Együtt-tel nem tervez összefogást, viszont az MSZP továbbra is nyitott az LMP felé, bizonyos körzetekben még vissza is léptetnének jelölteket, ha mérhető a győzelem esélye.
A pártelnök arról csak műsor közben értesült, hogy Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő hajlandó lenne visszalépni Szekszárdon Hadházy Ákos, az LMP társelnöke javára.
(MNO)