Ingyen kapta meg a Munkáspárt egykori székházát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – írja a Magyar Narancs. A több ezer négyzetméteres fővárosi ingatlan egy kormánydöntéssel került a szervezethez.
Zoom
Az épületre a lap szerint egy offshore cég 800 milliós jelzálogjoga van bejegyezve, a postaládáján pedig az EMIH több vállalkozásának neve található. A hitközség az elmúlt négy évben több ingatlant kapott ingyen az államtól a csaknem 2,9 milliárd forintos támogatás mellé.
Zoom
Slomóéknak a NER nyolc éve alatt kiépített hálózata - valamiért ezt sem veri nagydobra a Fidesz
Köves Slomó, az EMIH vezetője a kormánypárti Hollik István kampánykiadványán és az Orbán család fideszes ügyvédje mellett korteskedő helyi lapban is szerepelt az idén – emlékeztet a cikket ismertető HírTV.
Egyetem, gimnázium, általános iskola, vágóhíd, és megannyi kisebb-nagyobb projekt, például hamarosan egy állami százmilliókból megépülő uszoda – néhány példa, hogy milyen közpénzes segítséget kapott az elmúlt években akár hitel, akár közvetlen támogatás formájában az EMIH, illetve a hozzá kapcsolódó gazdasági holdudvar. Ha mindent egybeveszünk, a támogatások közelítik a hatmilliárd forintot, ami annak kapcsán is igazán szép teljesítmény, hogy az EMIH csak 2011-ben lett bevett egyház, írja a lap.
Korábban írtuk: