Akárcsak a migrációellenes kormányzati propaganda ellenére szépen csendben befogadott 1300 "menekült" esete, úgy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a botránya is roppant kínosan érintheti a Fideszt. Ugyanis ebben az ügyben is magas szintről kaptak központi utasítást a kormánypárt politikusai, hogyan kell kommunikálniuk – tudta meg a Magyar Nemzet. Míg a befogadott migránsok esetében a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs adott ki utasítást, a héten a frakcióvezető, Gulyás Gergely küldött iránymutatást.
Zoom
Lázár János büszke arra, hogy „együtt találták ki” a korszerűsítési programot a miniszterelnök lányának férjével Hódmezővásárhelyen (MN-montázs)
A lap birtokába került levélben arról értekezik, hogy különösen egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltjeiket kérdezheti az ellenzéki sajtó az Elios-üggyel kapcsolatban. Ezért a frakcióvezető azt kéri az érintettektől, ha válaszolnak, „minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsátok magatokat”.
A Fidesz kommunikációja három pontot tartalmaz. 
  • Első, hogy „az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”.
  • Második, hogy „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”.
  • A harmadik pont pedig az alábbit tartalmazza: „Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”
Gulyás Gergely arról sem feledkezett meg üzenetében, hogy fölvetődhet a kérdés: „De Tiborcz István is tulajdonosa volt a cégnek.” Erre pedig az alábbi kioktató hangvételű választ kell visszamondania a fideszes képviselőknek:
Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.
Vagyis a Fidesz központi kommunikációja igyekszik elhallgatni, hogy Tiborcz Istvánnak a cég 2009-es alapítása óta folyamatosan volt valamilyen formában köze az Elioshoz az unió által vizsgált időszakban. Sőt, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) a 24.hu birtokába került jelentése szerint a vizsgált és nehezményezett 35 projektből mindössze háromnak a kiírása esett a Közgép-érára.
Lázár János kancelláriaminiszter már biztosan olvasta a központi sorvezetőt, hiszen a tegnapi kormányinfón magabiztosan ismételgette: az OLAF jelentése csak egy vélemény, Orbán Viktor miniszterelnöknek semmi köze az ügyhöz, Tiborcz Istvánnak pedig soha nem volt ügydöntő befolyása a cégben.
(MNO nyomán)