Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a 285/2011. (X.28.) VMJVÖK határozata alapján döntött a Veszprém külterület 0231/8 hrsz-ú ingatlan megvásárlásáról. Ez a terület szentkirályszabadjai repülőtérrel szembeni terület, amelynek a nagysága 19 ha 3505 m2. A megvásárlást azzal indokolta a polgármester 2011. októberében, hogy „Veszprém városnak ipari parki fejlesztésre alkalmas kijelölt területe ez a terület, ahol most ingatlant kíván az Önkormányzat vásárolni. Győrnek, Tatabányának és Székesfehérvárnak azért van ipari vonzó kapacitása, mert van arra alkalmas területe. Számos tárgyalást folytattak az elmúlt időben, elindult a vállalkozói, befektetői érdeklődés Veszprém irányába.”
A piros körrel jelzett területről van szó:
 
Zoom
Az elképzelés, mint városfejlesztési ötlet, támogatható szerintem minden párt számára, de azért nem ennyire egyszerű a történet. Nézzük, kik is az eladók.
Csomai Iván József és Csomai Tamás testvérpár tulajdonában volt a terület. Ők a veszprémi vállalkozói élethez tartoztak, a helyi Fidesszel jó kapcsolatot ápolnak. Ez természetesen nem hátrány az ő számukra, de az adófizetőkére igen. A terület vételárának a kifizetése több részletben történt:
 
Zoom
A városnak nem volt pénze kifizetni a teljes vételárat, ezért részletfizetést kértek. Valami oknál fogva mindenképpen meg kellett vennie a területet a városnak. Mivel az internet nem felejt, könnyen találhatók képek az akkori állapotokról és a jelenlegiről.
Ez a kép 2017. augusztusában készült:
Zoom
Ezen a területen kellene lennie egy ipari parknak, amely több száz embernek adna munkát. Helyette csak a fű van és üres terület. Pedig az adásvételi szerződés szerint:
Zoom
Úgy látszik, a közérdekű cél az ígéretek be nem tartása. A városban tevékenykedő vállalkozók körében az a hír járta, hogy a testvérpárttól azért kellett mindenképpen megvenni a területet, mert a vételár egy része visszacsorgott a Fidesz 2010-es önkormányzati választási költségvetésébe, és mivel egy kapavágás sem történt azon a területen az elmúlt 7 év alatt, ezért valószínűleg ez a pletyka is igaz.
(Olvasónktól)