A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke szerint a márciusi ifjak Tizenkét pontja 170 év elteltével is időszerű, „a Kádár-rendszer máig nem ért véget”, és ez végtelenül szomorú.
Nagy Tibor csütörtökön Budapesten, a párt ünnepi rendezvényén, a Március 15. téren a 12 pontot felidézve úgy fogalmazott: a MIÉP alig jut médiafelülethez, miközben a „kamupártok” meghatározók, az „idegenszívű SZDSZ” utódai „vírusosan terjesztik ma is a magyargyűlöletet”. Hozzátette, a kormány eltávolította a nemzeti érzelmű újságírókat, a nemzeti radikalizmusnak nem biztosít helyet, lelket lehelt „a levitézlett vörös szakszervezeti újságba, a pártállami időket idéző Népszavába”.
Nagy Tibor azt mondta, a bajok gyökere az elavult balliberális oktatási rendszer, ezért a MIÉP nemzeti radikális oktatási fordulatot és gyökeres társadalmi változást sürget, és ezt csak „a lukácsista pribékek utódainak” kizárásával tartja elképzelhetőnek.
Hangsúlyozta továbbá, a felelős minisztérium felelős kormányzatot kellene, hogy jelentsen, és nem „közpénztolvajokat” kitartó kormányt, amely az oktatásból kivont pénzt értelmetlen beruházásokra, hobbiépítkezésekre fordítja. Alkotmányos alapjoggá kell tenni a színvonalas oktatáshoz és egészségügyhöz való jogot – tette hozzá.
A parlamenten kívüli ellenzéki párt elnöke közölte: az Országgyűlésben gombnyomogatók garázdálkodnak – egyesek ezt már 28 éve vezényszóra teszik –, közben sok bátor ember megmagyarázhatatlanul gyorsan elhalálozik. Szerinte ma is alávetettek a magyar emberek a saját hazájukban, politikusaik rejtett állampolgárságáról, állampárti kötődéséről pedig nem tudnak.
Nagy Tibor nemzeti hadsereg felállítását és a visegrádi együttműködés bővítését szorgalmazta a többi közt a környező országok, valamint Erdély és Kárpátalja bevonásával.
A „migrációt a Magyarországot erkölcsi posványban tartó körülmények következményének” nevezte, és hozzátette, hogy a jelenlegi adórendszer a „Gyurcsány- és Mészáros-féle gazembereknek kedvez”, ezért progresszív adózást javasolt. Kitért továbbá arra, hogy az uniós tagság mérlege Magyarország számára negatív, ezért a kilépést javasolta arra az esetre, ha „a térség gyarmatosításának” nem sikerül véget vetni.
(MTI)