A jobb oktatásért rendeztek demonstrációt csütörtökön a fővárosban a Diák vagyok mozgalom szervezésében. A felszólalók egyebek mellett azt hangsúlyozták, változásra van szükség, és sürgették, hogy az oktatással kapcsolatos döntésekből ne hagyják ki az érintetteket, vagyis a diákokat.
Zoom
A Diákvagyok mozgalom Közös megemlékezés és tüntetés a jövőnkért címmel meghirdetett rendezvényének résztvevői Budapesten, az Operaház előtt (Fotó: Balogh Zoltán/MTI)
Az Operánál, az Andrássy úton tartott tüntetés első felszólalója, Ország Olivér, a Független Diákparlament egyik szóvivője azt mondta, a fiatalok jelentik a megoldást a nemzet minden problémájára, az ő beleegyezésük nélkül semmilyen döntés nem születhetne az országban.
Hozzátette, évek óta próbálnak konstruktív javaslatokkal hozzájárulni ahhoz, hogy korszerű oktatás legyen Magyarországon, a tudásuk versenyképes legyen az európai diákokéval, és a pedagógusok hivatása újra megbecsültté váljon. „Ehhez képest azt látjuk, hogy több ezer pedagógus hagyta el a pályát, több ezer tanuló esett ki az oktatási rendszerből, és aki benne marad, azt sem készítik fel az életre” – hangsúlyozta a szóvivő.
(MTI)