Kamerával figyelik a Magyar Távirati Irodában dolgozó újságírókat, legalábbis ez derül ki a Magyar Nemzethez eljutott információkból.
Zoom
Ahogyan az az MTI-ben korábban és jelenleg is dolgozó újságírók beszámolóiból kiderül, a térfigyelő kamerát március 15-re virradóra szerelték fel az irodában.
A kamera elsősorban a külpolitikai rovatnál dolgozó kollégák megfigyelését szolgálhatja. Márpedig, ahogyan arra egy volt MTI-s újságíró felhívta a figyelmet, korábban a külpolitika rovatot érintette a legkevésbé az elmúlt években lezajlott kádercsere: ott többségében az intézménynél régóta dolgozó, a kormányt kritikusabban megítélő, több nyelven elboldoguló szakemberek dolgoznak. A lap úgy tudja, voltak, akik panasszal fordultak a vezetőséghez.
Az időzítés egyébként nem sikerülhetett volna rosszabbul, hiszen a kamerát éppen március 15-én telepítették. Ez pedig nehezen egyeztethető össze a Pilvax-kör által 1848-ban véglegesített 12 pont közül a legelsővel, ami így szól: "Kívánjuk a sajtó szabadságát, cenzúra eltörlését."
(MNO nyomán)
Frissítés: csak félreértés...
A lap azt írja, egy birtokában lévő levelezés bizonyítja, hogy a kamera létezik, de még nem helyezték működésbe, és nem térfigyelő, hanem biztonsági funkciója lett volna.
Végül nem lesz, pontosabban nem ott lesz, mert a „félreértés” miatt inkább leszerelték, és áthelyezik a megfigyelni kívánt ajtó (egy vészkijárat) másik oldalára.