A Jobbik szakpolitikai kormányzásra készül - közölte Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje 18 vállalásból álló sajtótájékoztató-sorozata utolsó állomásán vasárnap Budapesten, ahol 11 plusz 1 tárcát nevesített az általa tervezett kormányzati struktúrában.
Az ellenzéki politikus kifejtette: klasszikus tárcaszerkezetben gondolkodnak, a plusz egy egy miniszterelnöki hivatal lenne, élén egy hivatalvezetővel.
Vona Gábor azt is jelezte: miniszterelnökként egy általános és egy uniós ügyekért felelős helyettest szeretne.
Ismertette továbbá, hogy hét nagy stratégiai tanács létrehozását tervezi „hét nagy történelmi feladattal” kapcsolatos tervezési, ellenőrzési, javaslattételi feladatok ellátására.
A 11 plusz 1 minisztérium a következő: Nemzetstratégiai Minisztérium, Belügyminisztérium, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Oktatási, Kulturális és Sportminisztérium, Egészségügyi Minisztérium, Társadalompolitikai Minisztérium, Gazdasági, Fejlesztési és Informatikai Minisztérium, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium, Pénzügyminisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Külügyminisztérium, végül pedig a Miniszterelnöki Hivatal.
(MTI nyomán)