Arra panaszkodott, hogy nagyon fáradt, mert az előzetes letartóztatásban nem tud pihenni, ezért leheveredett a vádlottak padjára P. László, a Teréz körúti robbantás elkövetésével vádolt fiatalember.
Zoom
Fotó: Lándori Tamás / Magyar Nemzet
Hétfői tárgyalásán Kalina József bíró épp nyomozati iratokat ismertetett, amikor P. László jelezte, nem kíván részt venni az eljárásban, ezért nem érti, hogy miért kell neki egyáltalán megjelennie a Fővárosi Törvényszéken. Többször elismételte, hogy nagyon fáradt, a bv-ben nem tud pihenni.
Kalina József bíró erre úgy reagált, hogy kötelessége részt venni a bizonyítási eljárásban, és hogy közben a tárgyaláson is pihenhet.
– Lefekhetek ide? – kérdezte P. László.
– Dehogy feküdhet – így a bíró.
– De az előbb mondta, hogy pihenhetek.
– Ülve pihenhet.
Ez a feleselgetés még tartott egy ideig, mire Kalina megpróbálta lezárni: „Én nem hülyegyerek vagyok, hanem a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája.”
P. László ennek ellenére lefeküdt a padra. A tanácsvezető bíró megkérte a büntetés-végrehajtás maszkos őreit, hogy ültessék fel, illetve orvost hívott a vádlotthoz. Közben ügyvédje és apja is próbálta jobb belátásra bírni.
Míg a mentők jöttek, P. László támogatói a folyosón nekiestek Kovacsics Gábor ügyésznek, hogy miért emelt vádat a szerintük ártatlan fiú ellen. Egy pöttyös harisnyás asszony azt mondta a vádhatóság taláros képviselőjének, hogy takarodjon.
A középkorú nő egyébként a vádlott apját, idősebb P. Lászlót is leszúrta, hogy miért akarja arra rábeszélni a fiát, hogy fogadjon szót a tárgyaláson a bírónak, és ne csinálja a fesztivált.
(MNO)
Korábban írtuk: