Szél Bernadett szerint „a baloldal irányából a jobboldal irányába nem történt meg az a közeledés, ami ahhoz kell, hogy kormányváltás legyen Magyarországon április 8-án”.
A Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje hétfőn Debrecenben, sajtótájékoztatón a DK-val és az MSZP-Párbeszéddel történt egyeztetés kapcsán kérdésre válaszolva azt mondta: számukra azért volt jelentős a találkozó, mert kiderült, hogy amit a DK elnöke az egyeztetésről bejelentett, azt nem gondolta komolyan.
A zárt tárgyaláson világossá tette, hogy nincs meg a kormányváltáshoz feltétlenül szükséges közeledés – tette hozzá Szél Bernadett, megjegyezve: neki hétfő estig van mandátuma, hogy tárgyaljon ellenzéki vezetőkkel arról, létre tudják-e hozni azt a fajta együttműködést, ami Magyarországon a kormányváltást húsz nappal a választás előtt reális célként tudja megvalósítani. Ennek szellemében a debreceni sajtótájékoztatóját és lakossági fórumát követően késő este ül le Vona Gábor Jobbik-elnökkel tárgyalni, aminek az eredményét kedden tárja a nyilvánosság elé.
(MTI)