Visszalépteti a Momentum a jelöltjeit három helyen is, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, az LMP-s Hadházy Ákos és a jobbikos Steinmetz Ádám javára.
Zoom
Fekete-Győr András pártelnök szerint ez gesztus, 20 nappal a választások előtt tettekre van szükség, nem perekre, utalt a Vágó–Gyurcsány-féle csörtére.
Teljes együttműködésre lenne szükség, mondja a Momentum, amely korábban nem csatlakozott az ellenzéki együttműködéshez, majd az MSZP–Jobbik-együttműködés kialakulásához kötötte ezt. A Jobbik jelenleg sem az LMP-vel, sem az MSZP-vel nem működik együtt, a Momentum mégis lépett. Azért is, mert sok bizonytalan szavazó elfordult tapasztalatuk szerint a politikától, akik szerint "egy ilyen ellenzékre nem lehet nyugodt szívvel szavazni. Bízunk benne, hogy ez a gesztus nekik is reményt ad."
LMP-s is visszalépett
A Momentum jelöltje után az LMP-é is visszalépett Kunhalmi Ágnes javára a budapesti 15-ös választókerületben, tudta meg a 24.hu, a hírt Hadházy Ákos LMP-s társelnök is megerősítette.
Az LMP-s Kassai Dánielnek 14 százalékos népszerűséget jelzett a Közös Ország Mozgalom előzetes mérése Pestszentlőrincen, ahol a fideszes Kucsák László volt a legerősebb 34 százalékkal, Kunhalmi pedig 4 százalékkal maradt csak el tőle. Így tehát a visszalépéssel Kunhalmi válna papíron a legerősebb jelöltté.
Az egyelőre nem derült ki, hogy ez egyedi lépése volt-e az LMP-nek, vagy máshol is hoztak hasonló döntést. Az MSZP sajtófőnöke, Nyakó István azt mondta, Kassai visszalépése nem egy csomag része, állítása szerint nem kötött alkut a két párt. Nem tud arról, hogy ez máshol is előfordult volna.
A Jobbikban nem tudnak arról, hogy visszaléptek volna a javukra.
A DK szerdára újra tárgyalást kezdeményezett az LMP-vel.
(HVG nyomán)