– Én sörért és felesért senkitől nem vásárolok szavazatot – többek között ezekkel a szavakkal utasította el Adorján Béla jobbikos képviselőjelölt a vesztegetési kísérletet. A politikust telefonon keresték meg – derül ki a Hír TV anyagából – azzal, hogy ha igényt tart rá, "felhordják neki" a szavazókat. A telefonáló azt mondja: „Esküszöm neked, ez úgy működött ez a verzió, hogy nagyon működött Tilki embereinek.”
Zoom
Pedig Tilki Attila tudhatná, hogy az ital rossz tanácsadó - portálunk miatt volt kénytelen kijózanodni korábban (lásd bővebben a kapcsolódó anyagok között)
A Célpont birtokába jutott hangfelvételből kiderül, hogy választási csalásra tettek ajánlatot a Jobbik vásárosnaményi országgyűlési képviselő-jelöltjének.
Adorján Bélát egy férfi hívta fel telefonon, hogy felkínálja neki azt a módszert, amely a körzet fideszes képviselőjénél, Tilki Attilánál állítólag bevált korábban. A jobbikos politikus kategorikusan nemet mondott a jogsértésre.
Férfi: – Számolhatok arról, tartod rá az igényt, hogy az embereket úgy felhordjuk, hogy mit tudom én, ketten csináljuk ezt a sógorommal. Figyelj, több ember is csinálta valamikor Tilkinek is. És ez bejött. Igen, igen, mondjad nyugodtan…
Adorján Béla: – Egyrészt ez nem telefontéma, másrészt én nem vagyok híve a megvesztegetésnek.
Férfi: – Hát ez nem megvesztegetés!
Adorján: – Dehogyisnem!
Férfi: – Egy sört, egy felest kapnak.
Adorján:– Isten őrizz! Isten őrizz!
Férfi: – Esküszöm neked, ez úgy működött ez a verzió, hogy nagyon működött Tilki embereinek.
Adorján: – András, de azt próbáljátok megérteni, hogy én nem Tilki Attila vagyok! Hát hogyha azok az emberek becsületesen belátják, hogy nekik ez a világ nem jó, akkor én segítek rajtuk. De én sörért meg felesért senkitől nem vásárolok szavazatot. Senkitől. Az Tilki Attila, én nem ez vagyok.
A szabolcsi térségben, a fideszes Tilki Attila körzetében megsokszorozódott a választás előtt az oda bejelentkezett ukrán–magyar kettős állampolgárok száma. Kispaládon akad olyan ház, ahol hivatalosan többtucatnyian laknak.
Nemrég derült ki az is, hogy fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke. Az ibrányi Balogh János egy helyi rendezvényszervezőt akart rábeszélni arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken. Az így tisztára mosott pénzből a Fidesz kampányát akarta segíteni. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.
(Hír Tv nyomán)