2019. január 20., vasárnap, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:45 Moszkva: hét izraeli rakétát semmisített meg a szíriai légvédelem - négy F-16-ossal támadtak a zsidók17:24 Könnygázzal oszlatták a Macedónia névváltoztatása ellen tüntetőket Athénban16:55 A brit cégvezetők háromnegyede ellenzi a megállapodás nélküli Brexitet16:33 A Nagy Testvér is beköltözik a recepcióra: a rendőrség szabadon csemegézhet a vendégek adatai között16:04 Gazirtásra és amerikai sportokra is készülhettek a fiatalok Versegen15:27 Érdemes időben beadatni az influenza elleni védőoltást15:06 ENSZ-békefenntartókkal végeztek Maliban14:53 Elefánt taposott el egy nőt Nepálban14:22 Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince - Ópusztaszeren jósoltak a Kárpát-medencei borrendek13:54 Hasta la vista, Andy! - Orbán a "legnagyobb magyar" filmproducertől búcsúzik - félkarú rablója és filmügyi kormánybiztosa 75 éves volt13:49 Elhunyt a világ legidősebb férfija - Nonaka Maszazo 113 éves volt13:21 Oroszországnak van az ötödik legnagyobb aranytartaléka - tavaly lekörözte Kínát12:57 Szomszédja arcát akarta átszabni a dunavecsei láncfűrészes11:59 Fáklyaként égett el a magyar szabadságért: 50 éve lobbantotta lángra magát a 17 éves fiú11:41 Robbanás rázta meg a szíriai fővárost
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

A Kuruc.info közösségi oldalának törlésével és magyarok vegzálásával érdemelte ki a kormány díját a zsidó gárda

A Tett és Védelem alapítvány titkára, Szalai Kálmán kapta idén a Scheiber-díjat, vagyis azt a díjat, amelyet kifejezetten a zsidóknak alapított még a fajtársi Horn-kormány 1995-ben, de immár a negyedik Orbán-kormány is vígan osztogatja megszállóinknak, mert megérdemlik.
A kulturális miniszter által évente adományozott Scheiber Sándor-díjat azok kaphatják, akik kiemelkedőt alkottak a zsidósághoz kapcsolódó tudományok, illetve a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén. A civil kezdeményezésként 2013-ban alakult Tett és Védelem Alapítvány (TEV) a zsidó tradíciókat követve lép fel a szóbeli és tettleges antiszemita agresszió ellen - írja honlapján a kormány által pénzelt, ténylegesen zsidó gárdaként működő, magyargyűlölő alapítvány.
Zoom
Soltész Miklós államtitkár adta át a kormány kifejezetten kiválasztottaknak szánt elismerését - nevét még csak meg sem említették a hálás zsidók
Az 1913 és 1985 között élt Scheiber Sándor nyelvész, irodalomtörténész, a nyelvtudományok doktora, századunk legjelentősebb hebraistája, a magyar és nemzetközi folklorisztika kiemelkedő személyisége, az egyik legnagyobb magyar (sic!) filológus volt. A neológ zsidóság kiemelkedő alakjaként újjászervezte és igazgatta a budapesti Rabbiképző Intézetet. A díjat Scheiber Sándor tiszteletére 1995-ben alapították, és évente egyszer adományozza a kulturális miniszter - írja a TEV honlapja a más nemzethez tartozás nagyvonalúsága miatt figyelmetlenül, ugyanis kulturális miniszter Magyarországon nem létezik, helyét a cigánytenyésztő Balog Zoltán vette át, a díjat pedig az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, vagyis Soltész Miklós adta át, akit egyébként még csak nevén sem nevez a kormány ortodoxainak hálás beszámolója.
Az elmúlt években olyan személyiségek munkáját ismerték el a díjjal, mint az Árpád fejedelmet és a magyarokat is a zsidóktól származtató Komoróczy Géza történész, Schweitzer József országos főrabbi, Jakubinyi György gyulafehérvári érsek vagy Perczel Anna építész.
A kutatással, oktatással, "jogvédelemmel", de főleg magyarok vegzálásával foglalkozó TEV 2013-ban alakult. Jogsegélyszolgálatuk fogadja az "antiszemita" cselekményekkel kapcsolatos bejelentéseket, teljes körű jogsegélyt, tanácsadást biztosít, és szükség esetén a hatóságok felé is eljár.
Zoom
Oberlander Báruch rabbi egyik barátjával
Szalai Kálmánt méltatva Oberlander Báruch rabbi, a Budapest Ortodox Rabbinátus és a Chábád Lubavics-irányzat magyarországi vezetője elmondta: a TEV az elmúlt 6 évben többek között rendszeres havi monitoring jelentést ad ki a magyarországi "antiszemita atrocitásokról" az EBESZ által javasolt módszertan alapján. A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet közreműködésével minden évben reprezentatív felmérést készítenek a magyar társadalomban tapasztalható "antiszemita előítéletesség" (értsd: tapasztalati tudás - a szerk.) alakulásáról. Jogi munkájuk részeként eddig mintegy 100 eljárást kezdeményeztek Holokauszt-tagadás (így, nagybetűvel), közösségek méltóságának megsértése és más ún. gyűlöletcselekmények ügyében. 2014-ben kezdeményezésüknek köszönhetően törölték a Kuruc.info több mint hetvenezres követővel rendelkező Facebook-oldalát, valamint sikerült elérniük a Kuruc.info domain bejegyzőjének és tulajdonosának letartóztatását - méltatja önmagát némi hazugsággal fűszerezve a zsidó gárda, megmutatván, mivel is érdemelte ki a díjat a magát nemzetinek füllentő kormánytól.
A TEV részt vett az Alaptörvény 4. módosításának előkészítésében és a Btk. közösség elleni uszítás bűncselekményének az európai kerettörvénynek megfelelő harmonizációjában. Mindemellett közreműködtek az önkényuralmi jelképek használatát szabályozó törvény módosításában is.
"Holokauszt-emlékezet" mint tanárképzési program
Oberlander Báruch hozzátette: oktatási programjuk keretében 37 középiskolában több mint 2000 diáknak tartottak "ismeretterjesztő előadást". A "Holokauszt-emlékezet" tárgyában indított tanárképzési programjukban eddig 298 tanár vett részt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen kidolgozott tananyag segítségével fiatal rendőrtisztek ismerhetik meg a zsidóság alapfogalmait, valamint a "gyűlölet-bűncselekmények" természetét és az ellenük való fellépés jogszabályi kereteit.
Zoom
Jár a taps a zsidó gárdának
Mindezekben Szalai Kálmán meghatározó szerepet vállalt. Ezért amikor a gyűlöletbeszéd elleni fellépésre, a zsidóság, illetve a többségi társadalom tagjaira is fenyegetést jelentő kirekesztés és erőszak elleni küzdelemre gondol valaki, ma már gyakran Szalai Kálmán jut először az eszébe - legalábbis Oberlander Báruch szerint.
A zsidók "önérzetes magyar hazafiak"
Mint írják, a TEV létezése fontos paradigmaváltás: az antiszemitizmus elleni fellépés akkor működik, ha ez alól a zsidó közösség tagjai nem vonják ki magukat, és nem az államra várnak. Az antiszemitizmus ugyanakkor az egész társadalmat mérgező, annak immunrendszerét kikezdő jelensége túlmutat a zsidó közösség felelősségén. Ahogy Szalai Kálmán, a díj átvételekor elmondta: „A magyar zsidó (sic!) közösség tagjai büszkék hagyományaikra, egyben önérzetes magyar hazafiak, akik Magyarországot otthonuknak tekintve szeretnének emelt fővel hazájukban élni, hitüket, értékeiket megosztani a társadalom békés többségével. Az elmúlt években a többségi társadalomban határozott szándék alakult ki a párbeszédre. Ezekhez kellettek olyan partnerek, akik megértették és felvállalták a zsidó közösséget leginkább zavaró tényezők elleni határozott fellépés szükségességét. A közelmúltban az Alaptörvény közösségek méltóságát garantáló rendelkezéseinek megalkotásában vettünk részt, és az új Btk. közösségek védelmét biztosító törvények megalkotásánál az általunk javasolt jogintézményeket építették be a törvényszövegbe.”
Zoom
Az Oberlander Báruch-féléknek minden kormány és rendszer megfelel
Szalai Kálmán hozzátette: „Fontos lenne, ha legalább az antiszemitizmus elleni fellépés ügyében a zsidó szervezetek együtt tudnának működni. A megtisztelő Scheiber Sándor-díj kijelölése is konszenzuson alapul. Ez a konszenzus talán elhozza azt a várt állapotot, hogy ismét egységben tud munkálkodni a magyar zsidó közösség mindhárom vallási szervezete.”
Te mondd, hogy rabbitámadás, a te hangod mélyebb...
A fenti tevékenység sikerességét jelzi, hogy a múlt héten az Árkádban történ állítólagos támadás kapcsán is eredményesen léptek fel. Egy ismeretlen "fekete ruhás személy" megtámadta a pészah ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében. A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján a Tett és Védelem Alapítvány jogsegélyszolgálatának közreműködésével feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrség példaértékű nyomozásának köszönhetően másnapra elfogták az elkövetőt és közösség tagja elleni erőszak vádjával gyorsított eljárás keretében továbbították az ügyet a bíróságra.
A TEV feljelentést tett egy szörnyű holokauszttagadó megnyilvánulás miatt. 2014-ben egy ügyben példaértékű ítélet született, majd a későbbiek során több esetben végződött sikerrel – pénzbüntetés kiszabásával vagy pártfogó felügyeleti eljárás elrendelésével.
Az alapítvány sikerrel lépett fel antiszemita tartalmú YouTube-videók eltávolíttatása érdekében.
A Tett és Védelem Alapítvány az Alaptörvény negyedik módosítását megelőzően részt vett a javaslattal kapcsolatos konzultációban, melynek következtében Magyarország Alaptörvényének negyedik módosítása alapelvi szinten deklarálta, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának korlátját képezi a közösségek méltósága, egyúttal megteremtette a sérelmet szenvedett közösség tagja számára a bíróság előtti jogérvényesítés lehetőségét. Az új Polgári törvénykönyv, illetőleg a vele együtt módosított polgári perrendtartás az Alaptörvény rendelkezései alapján kialakította ennek anyagi, jogi és eljárásjogi szabályait is - zárja dicső tetteinek felsorolását a kormány által odaítélt díj átvétele kapcsán a zsidó gárda.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready