Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor: az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban – jelentette be a földművelésügyi miniszter a Magyar Időknek adott interjúban, melynek szerdai számából az is kiderül, hogy utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást.
Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas Sándor annyit mondott, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.
Az elmúlt évek eredményeit sorolva a visszavonuló kormánytag azt mondta: 2010 óta a magyar mezőgazdaság gyorsan fejlődött, és "a vidék talpra tudott állni". Ebben nagy szerepe volt a gazdatársadalomnak is. Az ágazat szereplői összefogtak, és közös munkával lépésről lépésre ledolgozták azokat a hátrányokat, amelyekkel évek óta küzdött a magyar mezőgazdaság.
Fazekas kiemelte a Földet a gazdáknak! programot is, amelynek keretében mintegy 200 ezer hektárral bővíthették birtokaikat a földművesek. (Köztük szép számmal földművesnek álcázott Fidesz-kegyencek... - a szerk.) A családi gazdaságokat is sikerült megerősíteni, számuk tavaly elérte a 27 ezret.
(MTI nyomán)