2019. június 18., kedd, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:39 6-os erősségű földrengés volt Kínában08:17 Hárman indulnak a ballibek főpolgármester-jelölti előválasztásán08:05 További ezer katona Közel-Keletre telepítését rendelte el az amerikai elnök07:47 Embercsempész iraki nőt hallgattak ki Budapesten07:38 Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog - más néven a zebraszúnyog07:19 Józan ész az ideologia helyett - a baloldal csaló a zöld játszmában06:53 Pedofil oldalakat blokkolt Izrael22:56 Az MMS-csepp sem a HIV-et, sem a rákot nem gyógyítja, de legalább káros22:31 A fordítóprogram hiányosságait szoknya alá nyúlással pótolta az ukrán lányka lőrinci lovagja22:05 Szegény tulaj könnyen megfoghatja a bokáját, mert nem adta ki lakását a farbérlőknek21:27 A buzihavi provokáció egyik legveszélyesebb része: iskolai propagandafilmek bemutatása21:01 Folytatódik a statisztikai bűvészkedés Putyin népszerűsége körül20:40 Egy autós letarolta a benzinkutat Martonvásárnál 20:05 És egy újabb gyilkosság a két hetes rend országából: húgát ölhette meg egy 20 éves Biatorbágyi férfi19:59 Gyilkosság Érden is: Tárnokon fogták el a gyanúsítottat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Egy "szélsőjobboldali" mozgalom kellett, hogy rendet tegyen Medgyesegyházán - a romániai cigányokkal van baj

Reklám

Medgyesegyházán péntek este leomlott a félelem és hallgatás fala. Köszönet érte mindazoknak a helyi lakosoknak, akik vállalták a nyilvánosságot, és a kamerák előtt is hajlandóak voltak elmondani álláspontjukat az ismételten tarthatatlanná vált helyi közbiztonsági állapotokkal kapcsolatban - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) országos vezetője. Beszámolója alább olvasható.
Zoom
A MÖM dél-békési tagjaival, a Hír Tv, illetve az N1TV forgatócsoportjával kiegészítve vettük nyakunkba a települést az éjszakába nyúlóan.
Szokásukhoz hűen azok a sötét lelkű gazemberek, akik védtelen embereket ütlegelnek és kisgyermekes anyukákat zaklatnak, fenyegetnek, ezen az éjszakán nem voltak fellelhetőek. Ezúton üzenem nekik, hogy Medgyesegyházán már nem sokáig lesz maradásuk, erről gondoskodni fogunk!
Zoom
Zoom
Egyébiránt még most is erős a rendőri jelenlét a településen, valószínűleg a pénteki este utóhatásaként. A lakosság egyöntetű álláspontja viszont az, hogy nem bíznak a helyi rendőri vezetésben, mivel ők a bűnözők érdekeit védik a jogosan biztonságra vágyó helyi lakossággal szemben.
Ez egy tarthatatlan állapot, továbbá az is, hogy a hivatalos szervek csak a nyilvánosságtól való félelem miatt képesek odafigyelni az emberek problémáira. Nem a munkájukat végzik, hanem a bűnözőket pátyolgatják és védik. Így azok nyugodt szívvel tartják rettegésben a helyi lakosokat, annak ellenére, hogy lassan már tucatnyi feljelentés született ellenük.
Zoom
Végezetül ezúton kérem mindazokat a helyi lakosokat, akik bármilyen jellegű sérelmet szenvedtek el az utóbbi időszakban, forduljanak bizalommal hozzám, illetve a Magyar Önvédelmi Mozgalom helyi tagjaihoz.
Zoom
Zoom
Hiszek benne, hogy összefogással és a "bűnözővédő" szervekre gyakorolt ráhatással igenis véget tudunk vetni a félelem időszakának Medgyesegyházán. Szebb jövőt, Dél-Békés! - zárja a Kuruc.infóhoz intézett levelét László Attila.
A még most is szélsőjobbozó Hír Tv összefoglalója
Esetfeltáró és problémakezelő felvonulást tartottak a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai Medgyesegyházán. A szélsőjobboldali szervezet (igen, a Simicska-tévének a rendet önként helyreállítani kívánó magyarok a szélsőségesek, nem a települést szorongató román cigányok - a szerk.) szerint a Békés megyei kisvárosban évek óta békétlenséget szítanak a Romániából (ne feledjük, az idegenszívűeknek nem a Regát jelenti Romániát - a szerk.) érkező napszámosok. A helyiek úgy gondolják, hogy a rendőrség képtelen a közrend fenntartására.
Korábban 300 romániai vendégmunkás is dolgozott a medgyesegyházi dinnyeföldeken, manapság jó, ha 50-en vannak. A Hír TV-nek nyilatkozó egyik férfi 7 éve jár mezőgazdasági idénymunkára a medgyesegyházi dinnyeföldekre.
„Minket tisztelnek a munka után, hogy dolgozik az ember. És akkor ezért nincsen. De vannak, akik az utcákon alszanak vagy mit tudom én, részegek, azért jönnek fel, az más” – mondta.
A helyieknek azt állítják, hogy nem felhőtlen az együttélés az idénymunkásokkal, különösen az egyik roma (magyarul és helyesen: cigány - a szerk.) családtól félnek. „Kocsmákban verekszenek, meg csúnyán beszélnek mindenkivel, a dolgozókkal is. Nem tudom, mit képzelnek magukról, mindent megengednek maguknak, nem tudnak viselkedni” – mesélte egy helyi nő.
Az egyik kocsma tulajdonosa szerint a család tagjai sakkban tartják a lakosokat. „Amikor volt ez a problémánk, a nővérem amikor dolgozott, és kiütötték itt az egyik vendégemet, akkor a nővérem kihívta a rendőrséget. A medgyesegyházi rendőrség konkrétan nem is foglalkozott vele, átadta a kovácsházi rendőrségnek ezt a dolgot. Három rendőr kijött, és azt mondták: amíg vér nem folyik, ők nem tehetnek semmit” – mesélte Faraga Tamara.
A Magyar Önvédelmi Mozgalom az esetek után vonulást tartott a településen és feljelentéseket tettek. „Az idénymunkás, a Romániából érkező cigány származású idénymunkásokkal kapcsolatosan évek óta vannak problémák, ezzel a családdal is évek óta vannak problémák. Most megint ez olyan szintre generálódott fel, hogy szükséges egyfajta figyelemfelkeltő beavatkozás a részünkről. A helyi rendőrség a véleményem szerint, meg a helyi lakosok véleménye szerint nem jól áll ehhez a kérdéshez. Próbálják szőnyeg alá söpörni ezt a problémát” – mondta László Attila, a szervezet alapítója.
A település polgármestere hangsúlyozta: a panaszok esetén a rendőrségnek kell fellépnie, de ő úgy tudja eddig nem érkezett hozzájuk bejelentés.
„Bár hihetetlenül fontosnak tartom a polgárok aktivitását, önszerveződését, de azt gondolom, hogy a közrend és a közbiztonság fenntartását nem lehet ilyen szabadcsapatok módján megoldani, ez kötelező állami feladat, ez a rendőrségnek jogosultsága és egyben kötelessége is” – nyilatkozta Nagy Béla.
A helyiek által problémásként megnevezett család három tagját szerdán elfogták a rendőrök, de úgy tudjuk estére szabadon engedték őket. A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai azt mondták, addig vonulnak, amíg nem javul a helyzet Medgyesegyházán.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready