Emberölés bűntettének kísérete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a 62 éves férfival szemben, aki egy karddal próbálta meg lefejezni haragosát Tarnaleleszen.

A vádlott fiának 2017. július 4-én egy büntetőügyben tartott tárgyaláson terheltként kellett megjelennie. Tartva attól, hogy fiát a bíróság nem hagyja szabadlábon, a férfi egész nap idegesen viselkedett, italozott, és mások előtt azzal fenyegetőzött, hogy a sértettet, akit – alaptalanul bár, de – nagy befolyású embernek tartott, még aznap le fogja szúrni. A vádlott haragját az váltotta ki, hogy szerinte falubelijének vélt kapcsolatai révén lehetősége lett volna segíteni a fián, azonban mégsem tett az érdekében semmit. A fenyegetőzést az érintett szóbeszédként hallotta ugyan a faluban, de azt nem vette komolyan.
A vádlott nap közben otthonában felkereste a sértettet, akivel még egyszer megpróbált a fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt a háztól. Ezen felindulva a terhelt hazament, és magához vette a falon dísztárgyként elhelyezett 70 cm pengehosszúságú kardot, amit elrejtett a ruhája alá, majd elindult a faluba. Útközben az egyik utcában egy ház előtt észrevette az autójában éppen várakozó sértettet. Odament hozzá és közölte vele, hogy ő „nem viccel, ha kell, levágja a fejét”.
Haragosa még ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, sőt, merészen visszaszólt, hogy „itt vagyok, vágd le a fejem”, mire a vádlott a ruhájából előhúzta a kardot, és azzal a leengedett szélvédőn benyúlva egy metsző mozdulattal a másik nyaka irányába vágott. A sértett védekezésképpen maga elé kapta a bal karját, amivel megmentette az életét, mivel a vágás így nem érte el a nyakát, viszont a kezén nyolc napon belül gyógyuló, vérző sebesülést okozott.
A történtek hatására az életét már joggal veszélyben érző férfi az újabb támadás elől úgy tudott elmenekülni, hogy tövig nyomva a gázpedált, nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.
A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el az elkövetőt a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze őt a 650 000 forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére - közölték honlapjukon.