A csepeli Tamariska-dombon álló kálváriát 2015 őszén Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szentelte fel. Ezt rongálták meg pünkösdvasárnap éjszakáján.
Zoom
Zoom
Aligha lehet véletlen, hogy pont most történt a rongálás, de mivel nem elfújt hanúkialángról, vagy babaszappannal dekorált zsinagógakerítésről, esetleg az adófizetők pénzén felújított zsidótemetőben történő rongálásról van szó, nem is érdemelne a keresztényellenes cselekedet egy mínuszos hírt sem az országos médiumokban. Hírértéket - sajnos - csak az kölcsönöz neki, hogy "Rezsi Szilárd" úgy érezte, valódi cselekvés, pl. a blaszfémiát elkövetők elleni hajtóvadászat helyett ismét eljött a szavazatszerzés ideje. Közösségi oldalán jelentetett meg közleményt az eset kapcsán.
“Ma éjjel jött a hír: valakik megrongálták a tamariska-dombi kálváriát. Korán reggel személyesen is tapasztalhattuk, hogy a tegnap esti órákban szándékos rongálás történt a szent helyen. Mivel mindezt Pünkösd vasárnapján (helyesen: pünkösd vasárnapján vagy pünkösdvasárnap - a szerk.) követték el, feltételezhetjük, hogy a tett mozgatórugója aljas provokáció és/vagy a kereszténység elleni vak gyűlölet lehetett” – írta reggeli közleményében Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd csepeli polgármester.
Csepelen sajnos gyakoriak a rongálások: az elmúlt években a legtöbbször a felújított Kis-Duna parti sétány lámpáit, a kis hidat és a sétányt érték barbár támadások, de a Tamariska-domb és a Kiserdő sem maradt ki ezekből. A rongálások gyakran éppen akkor történtek, amikor a felújított közterületek átadására készültek - írja a Csepel.info.
Zoom
Arra kérjük a csepelieket, hogy fogjunk össze, ne engedjünk az erőszakos emberek nyomásának, ítéljük el a vandalizmust, a gyűlöletkeltés minden formáját, közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat! Bízunk az igazságszolgáltatásban, reméljük, hogy gyorsan fény derül az elkövetők személyére, akikre példás büntetés vár! – emelte ki közleményében az országgyűlési képviselő és a polgármester.
(Kuruc.info - Csepel.info nyomán)
Kapcsolódó: