2018. augusztus 19., vasárnap, Huba napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:04 Szobrot döntött egy nő Szegeden11:39 Egy háromtagú család holttestét is megtalálták Genovában11:11 Egy brazil határváros lakói kiűzték a venezuelaiakat10:36 Ötven éve lett újra város Sárospatak10:21 Izrael most a Gázai övezet személyforgalmi átkelőjének lezárásával fegyelmezi a palesztinokat10:02 Újabb fogást találtak a Volkswagenen: az új vezérigazgató is tudhatott a manipulált tesztekről09:48 Egészen véletlenül egy miniszter lett az első érdemes ember a Vas megyei díszpolgárságra09:31 Börtönbüntetés megkezdése helyett inkább italozott és késelt a szerelmes bűnöző09:12 Kisteherautó csapta el az autópályán bóklászó medvét08:49 Filmnézés helyett megerőszakolta a tízéves kislányt a dombóvári pedofil állat08:33 Börtönbüntetést javasolnak a Trump-kampánycsapat volt tagjának08:14 Vasárnap is marad a napos idő07:52 Szent István napját üneplik az amerikai magyarok is07:26 Trump: a közösségi média elhallgattatja a jobboldali hangokat, de ezt nem fogjuk hagyni07:07 Tűz ütött ki a budai várban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Néppárti áttörés: a választások óta több mint ötvenszer annyian léptek be a Momentumba, mint a Jobbikba

Ismét Fekete-Győr Andrást választotta elnökének a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése vasárnap - tudatta a parlamenten kívüli tömörülés az MTI-vel.
Az elnöki tisztségért Fekete-Győr Andráson kívül Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és Dukán András Ferenc, a Momentum korábbi elnökségi tagja, csepeli jelöltje indult.
A három induló miatt eredetileg kétfordulós választás volt a küldöttgyűlés napirendjén, de mivel Fekete-Győr András már az első fordulóban a szavazatok több mint 50 százalékát megszerezte, így a második fordulót nem tartották meg - írták a közleményben.
Fekete-Győr András elnöki megbízatása 2 évre szól.
A mozgalom közleménye szerint a Momentum frissen újraválasztott elnöke a szavazás után arról beszélt: a Momentum egyetlen év alatt csaknem 200 ezer szavazót tudott meggyőzni, s folytatni kell a megkezdett munkát. "Mozgalmi politizálásra van szükség, nemcsak országosan hanem helyben is. Jelen kell lennünk a helyi közösségekben, tudnunk kell beszélni az emberekkel" - idézték Fekete-Győr Andrást.
Azt írták: a Momentumhoz a választások után országszerte több mint ötezren csatlakoztak, "nemcsak városi fiatalok, hanem tenni akaró emberek kortól és lakóhelytől függetlenül". Az elnök szavai szerint "ez is azt jelzi, hogy óriási igény van egy új politikai generációra az országban". Hozzátette: még nagyon hosszú út áll előttük, de úgy vélekedett: "az irány jó, és a lelkesedés is megvan".
Mindez azért is érdekes, mert a Jobbiknál arról beszélnek, hogy másfélszer annyi a belépők száma, mint a kilépőké, Z. Kárpát Dániel szerint mindkét szám száz alatt van (valószínűleg a százat az ezerrel vagy a tízezerrel nem keverné össze következetesen). Vagyis ez alapján a parlamentbe be sem jutott Momentumhoz több mint ötvenszer annyian csatlakoztak a választások óta (az ötezer egyébként gyanúsan magas szám, nagyjából a teljes Jobbik-tagság harmada), mint a "legerősebb ellenzéki párthoz". Persze egy viszonylag új párt kisebb tagságát könnyebb bővíteni, de a jobbikos adatokkal talán mégsem kellett volna olyan bátran büszkélkedni, mint a 300 ezer vélhetően főként balos, kisebb részben kiábrándult fideszes taktikai szavazóval, akik az egyéni jelöltek mögött megjelentek, és amilyen gyorsan ezt megtették, úgy el is tűnhetnek.
7:20 körül kezdődik a témába vágó rész:
(Kuruc.info - MTI)
Korábban írtuk:
Az Azonnali gyorshíre: marad Fekete-Győr András a Momentum elnöke
Három jelentkező is volt a legifjabb, a választáson három százalékos – tehát a bejutási küszöb alatti – eredményt elérő párt tisztújításán az elnöki feladatra - írja az Azonnali.
Fekete-Győr András, a Momentum eddigi vezetője az egyik. A tagságnak azzal a szöveggel kampányolt, hogy ez az időszak most az elmélyülésé, a megismerésé, az újratöltődésé, a tervezésé és a továbbmenésé. Fekete-Győr fő kihívója a párt alapításában részt vevő, a jövőben főleg a vidéki hálózatépítésre koncentrálni akaró Nemes Balázs, aki a Momentum pécsi képviselőjelöltje volt a választáson. A harmadik jelölt pedig Dukán András Ferenc, aki a párt elnökségi tagja volt a vezetés választást követő lemondásáig, és aki a Momentumot a jelenleginél decentralizáltabb mozgalomként képzelné el a jövőben.
A portál úgy tudja, a Momentum küldöttgyűlése a folytatásra szavazott: Fekete-Győr András a küldöttek 56 százalékának támogatásával újrázhat.
Ezt a párt szóvivője, Hajnal Miklós is megerősítette az Azonnalinak.
Fekete-Győr Andrást a párt 84 fős küldöttgyűlése titkos szavazással választotta meg a Momentum Mozgalom elnökének. Az elnökválasztáson második fordulóra akkor lett volna szükség, ha az első fordulóban egyik jelölt sem éri el az 50 százalékos többséget.
Nemes Balázs 26 százalékot, Dukán András Ferenc 18 százalékot kapott a Momentum krémjétől.
Az elnök mandátuma két évre szól, ahogyan a mellette dolgozó négy elnökségi tagé is. Őket még a mai nap folyamán megválasztja a Momentum küldöttgyűlése. Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Szavazás
Egyetért-e azzal, hogy a gyermekvállalás és -nevelés legyen nyugdíjszerző tevékenység?
» Igen» Nem
Egyetért-e azzal, hogy készüljenek végre a magyar történelem dicső időszakait bemutató, nagy költségvetésű játékfilmek?
» Igen» Nem
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready