A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves Nógrád megyei férfival szemben, akit a rendőrség egy nap alatt négyszer is ittas vezetésen ért.
A vádlott 2018. január 27-én 23 óra körüli időpontban, Balassagyarmat lakott területén ittas állapotban vezette a tehergépkocsiját, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták. A vérvételt követően megállapították, hogy a korábban elfogyasztott szeszes italtól vérében az etilalkohol-koncentráció 2,56 gramm/liter volt, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. A rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.
A vele szembeni intézkedést követően rövid időn belül a vádlottat még három alkalommal érték ittas vezetésen a rendőrök, ugyanis az elkövető a rendőrkapitányságra történt előállításait követően a közúti ellenőrzések helyén hagyott tehergépkocsihoz mindig visszament, majd azt ismét ittasan vezette. A legutolsó tettenéréskor megállapították, hogy az előző előállítását követő időszakban további szeszes italt is fogyasztott, mert ekkor a véralkohol-koncentrációja már 3,23 gramm/liter volt.
Az előző eseteket követően, alig egy hét elteltével a vádlott ismételten ittasan vezetett, tettenérésekor az általa kifújt levegő alkoholkoncentrációja 1,24 milligramm/liter volt, amely közepes fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett.
A vádlott már korábban is állt bíróság előtt ittas vezetés miatt, akkor a bíróság pénzbüntetésre ítélte és a közúti járművezetéstől is eltiltotta, azonban ez sem tartotta vissza őt az újabb ittas vezetéstől. Az ügyészség emiatt vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyektől és a közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta - közölték honlapjukon.