"A Kőrösin, a gimnáziummal szemben lévő Spar háta mögött két karbantartó munkás dolgozott. A munkálatok némi zajjal jártak, ezen felháborodva két emeleti lakó lejött, szóváltást kezdeményezett az egyik munkással, ami előbb tettlegességbe, majd emberölési kísérletbe fajult. A munkást konkrétan vascsövekkel félholtra verték, súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Kevésen múlt az élete" - írta a Kőbánya Blues Facebook-csoport. Mindez kedden történt.
A rendőrség az Index megkeresésére közölte: felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást. Eddig három embert fogtak el, "elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van" - közölte a rendőrség.
Zoom
Az eset az Ónodi közben történt (kép forrása: Kőbánya Blues Fb-csoport)
Frissítés: A rajkó késelt, de egy balta is előkerült
Az Index úgy tudja, hogy két alvállalkozó cégvezetőt ért támadás, de egyikük sérült meg annyira súlyosan, hogy még mindig kórházban ápolják.
Információik szerint az eset előzménye, hogy egy kőbányai Spar-üzletben kedden délelőtt két alvállalkozó horgonyzott lépcsőt csinált. A meglehetős zajjal járó munkálatok nagyjából két órán át zajlottak. Már csak tíz perc volt hátra a munkából, amikor az üzlet feletti lakóépület első emeleti lakásának ablakából kiüvöltött valaki a két férfinek, hogy hagyják abba a munkát. Ezután 4-5 ember, köztük egy 13-14 év körüli fiú a lakásból lement és szóvá tette a zajt. Fenyegetően léptek fel, mire az egyik alvállalkozó felmutatta rendőrkiképzői igazolványát, megpróbálva csitítani az ingerült lakókat. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, mert ahogy felmutatta az igazolványt, az egyik férfi arcon ütötte a munkást. Ő visszaütött, ekkor elszabadult a pokol. Az egyik támadó egy baltát vett ki az utcán parkoló autójából, a tinédzser srác (a TEV-védenc Dezső András ószövetségi megfogalmazása a cigánygyerek helyett - a szerk.) pedig késével megszúrta a megtámadott vállalkozó társát. A pólóján megszúrt férfi futásnak eredt, nyomában a késelővel, miközben a rendőrkiképzőként is dolgozó társának többen nekiestek. Baltával fejbe vágták, vascsövekkel verték.
"A Kőbánya Blues nem bűnügyi hírmagazin. Amiért most kivételt teszek és ilyen hírt közlök, annak oka mindössze az a furcsaság, hogy erről a súlyos bűncselekményről két nap alatt egy árva híradás nem jelent meg sem a helyi, sem az országos médiában" - írja az Fb-csoport adminisztrátora.
Többen hívták a rendőrséget és a mentőt, végül hat rendőrautó és két mentőautó ment a helyszínre. A retkek elmenekültek. Összesen öten voltak, a rendőrség a mai napig hármat elfogott.
A szélliberális lap úgy tudja, hogy a támadókat nagyon jól ismerték a környéken, mivel régóta terrorizálják az ott élőket. Ennek is tudható be, hogy noha a rendőrök sok tanút beidéztek, sokan nem mertek vallomást tenni, tartva a támadók bosszújától.
A megvert alvállalkozó állkapcsa eltörött, a homlokára mért baltaütés miatt pedig memóriazavara van.
(Index nyomán)