2018. szeptember 26., szerda, Jusztina napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:04 Závecz: bejegyzése után három héttel már két százalékon állt a Mi Hazánk a biztos pártválasztók körében16:32 10 milliárddal hitelezi Tiborcz projektjeit a Gránit Bank és a Takarékbank16:18 Támogatták az új budapesti rendőrfőkapitány kinevezését15:50 Moszkva szerint hidegháborús állapotokat állítana vissza egy esetleges amerikai bázis Lengyelországban15:28 Belgium a szomszédaitól kényszerül áramot kérni14:57 Megnyugtattak: "csak" hadgyakorlat miatt vannak csapatmozgások Kárpátalján14:25 "Merkel, a béna kacsa" - a német lapok szerint a vég kezdete Mutti frakcióbeli "megaláztatása"14:01 Állami milliárdokkal kistafírozva szerzi meg Mészáros Lőrinc a tokaji borvidéket (is)13:40 Le Penéknek újra lesz mit aprítaniuk a tejbe13:00 Medián: félmillió támogatót vesztett a Fidesz, de az ellenzéki pártok továbbra is csak a pincében versenyeznek12:38 Fogadd be a többszörös visszaeső bűnözőt - és aztán csodálkozz a folytatáson, ha ennyi eszed volt!12:08 Beépített ukrán határőr készítette a rejtett kamerás felvételt - valamiért ő is letehette az állampolgársági esküt11:43 "Pillanatok alatt hazavágná egész Budapestet" - szakértő a cigányok fentanilszállítmányáról11:24 Pártszakadás: már 116 önkormányzati mandátumot veszített a Jobbik, ebből 9 polgármester (folyamatosan frissülő adatbázis)11:05 "Tömegesen hagyják el a pártot, az elnökség híresztelésével szemben" - kilépett a Jobbik XV. kerületi képviselője is
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Annyira védi a kormány az európai kereszténységet a muszlimoktól, hogy Albánia és Macedónia EU-csatlakozását szorgalmazzák

Stratégiai és biztonságpolitikai megfontolásokból az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Magyarország a nyugat-balkáni államokkal – mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.
Takács Szabolcs a dél-lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon tartott előadása után telefonon közölte: Magyarország szorgalmazza, hogy Macedóniával (a lakosság 45%-a szunnita muszlim - a szerk.) és Albániával (mely több mint 58%-ban muszlim) mielőbb kezdődjenek meg, illetve Szerbiával (magyargyűlölő "barátaink") és Montenegróval ("csak" 18% a muszlimok aránya, vannak továbbá "egyiptomi" cigányaik is) fejeződjenek be a csatlakozási tárgyalások.
Az államtitkár a gazdasági fórum egyik panelbeszélgetésén a nyugat-balkáni térség országainak képviselőivel tárgyalt az EU bővítési lehetőségeiről. Takács Szabolcs szerint ebben az ügyben a visegrádi országok egyetértenek a magyar kormánnyal, a nyugat-európai országok viszont úgy vélik, hogy elsősorban az EU jövőjéről szóló vitákat kell megnyugtatóan lezárni. Ezek közé tartozik a Brexit és a migrációs válság, a bővítéséről csak ezt követően indítanák el a tárgyalásokat – mondta.
Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány pont azért támogatja a nyugat-balkáni államok felvételét, mert kulcsszerepük van a szárazföldi migrációs útvonalak ellenőrzésében.Takács Szabolcs elmondta, hogy a szerdai tárgyalás központi témája a koszovói és a szerb kormány között felmerült területcsere volt, amely rendkívül érzékeny kérdés. Ugyanakkor ez az ügy is jelzi, hogy ha a nyugat-balkáni államok ilyen súlyos politika döntést tudnak hozni, és azt végre is tudják hajtani, akkor készen állnak a csatlakozásra – tette hozzá.
Takács Szabolcs kiemelte, amennyiben a területcseréről olyan megoldás születik, amelyet a szerb és a koszovói kormány teljes mértékben támogat, és a döntés összhangban van a nemzetközi jog szabályaival, akkor azt Magyarország támogatja. A területcsere pontot tehet a Belgrád és Pristina között több éve feszülő konfliktus végére, ami eddig a csatlakozási tárgyalásokat is nagyban nehezítette – közölte. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a területcserét ellenzők attól tartanak, hogy a szerb-koszovói megállapodás például szolgálhat másoknak is.
Az államtitkár elmondta, Magyarország arra törekszik, hogy Montenegró és Szerbia 2025-re teljes jogú tagja legyen az Európai Uniónak.
A bővítés további lépéseiről megjegyezte, hogy a Tanács döntése értelmében 2019-ben Macedóniával és Albániával is megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások.
Takács Szabolcs hangsúlyozta, Európa akkor lesz teljes, ha valamennyi európai identitással, kultúrával és hagyománnyal rendelkező nép az Európai Unió tagjává válik, a magyar kormány pedig mindent megtesz ennek érdekében. Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready