2019. január 17., csütörtök, Antal napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Egy felmérés szerint Macron pártja megelőzte Le Penét21:47 A Szaúd-Arábiában kivégzettek fele külföldi21:02 Elbukott a Theresa May elleni bizalmatlansági indítvány20:41 Putyin tiszteletben tartja, hogy Szerbia az Európai Unió tagjává akar válni19:57 A pápa szerint még nagyobb intenzitással kell(ene) a zsidók bocsánatáért esedeznünk19:03 Ezt is jól kiharcolta kormányunk: magyar helyett angol nyelvű kar lesz a marosvásárhelyi egyetemen18:26 London: a sokkoló is hatékony a bozótvágós majom ellen, de egy Magnum tartósabb eredményt hozott volna17:54 A bíróság szerint öt és fél évet ér, ha egy drogos plázaliba fékezés nélkül elgázol, majd cserben hagy egy 85 éves gyalogost17:22 Egyéniben nem sikerült, most mégis képviselő lesz Slomó és fajtája nyugodt életének garantálója16:54 Fizetnie kell Bayernek, amiért sikerült alulmúlnia még az O1G-ző Simicska-tanítványok stílusát is16:22 Testével védte húgát a pitbulloktól egy 13 éves fiú15:58 May nem állítja le a Brexit-folyamatot15:40 Megkezdődött az influenzajárvány14:58 Így áll bosszút álmaink szomszédasszonya a neki nem tetsző autókon14:16 Soros fala: amikor a saját biztonságáról van szó, "idegenellenes" a vén zsidó is, csak a gojoknak akar nyitott határokat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Annyira védi a kormány az európai kereszténységet a muszlimoktól, hogy Albánia és Macedónia EU-csatlakozását szorgalmazzák

Stratégiai és biztonságpolitikai megfontolásokból az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Magyarország a nyugat-balkáni államokkal – mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.
Takács Szabolcs a dél-lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon tartott előadása után telefonon közölte: Magyarország szorgalmazza, hogy Macedóniával (a lakosság 45%-a szunnita muszlim - a szerk.) és Albániával (mely több mint 58%-ban muszlim) mielőbb kezdődjenek meg, illetve Szerbiával (magyargyűlölő "barátaink") és Montenegróval ("csak" 18% a muszlimok aránya, vannak továbbá "egyiptomi" cigányaik is) fejeződjenek be a csatlakozási tárgyalások.
Az államtitkár a gazdasági fórum egyik panelbeszélgetésén a nyugat-balkáni térség országainak képviselőivel tárgyalt az EU bővítési lehetőségeiről. Takács Szabolcs szerint ebben az ügyben a visegrádi országok egyetértenek a magyar kormánnyal, a nyugat-európai országok viszont úgy vélik, hogy elsősorban az EU jövőjéről szóló vitákat kell megnyugtatóan lezárni. Ezek közé tartozik a Brexit és a migrációs válság, a bővítéséről csak ezt követően indítanák el a tárgyalásokat – mondta.
Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány pont azért támogatja a nyugat-balkáni államok felvételét, mert kulcsszerepük van a szárazföldi migrációs útvonalak ellenőrzésében.Takács Szabolcs elmondta, hogy a szerdai tárgyalás központi témája a koszovói és a szerb kormány között felmerült területcsere volt, amely rendkívül érzékeny kérdés. Ugyanakkor ez az ügy is jelzi, hogy ha a nyugat-balkáni államok ilyen súlyos politika döntést tudnak hozni, és azt végre is tudják hajtani, akkor készen állnak a csatlakozásra – tette hozzá.
Takács Szabolcs kiemelte, amennyiben a területcseréről olyan megoldás születik, amelyet a szerb és a koszovói kormány teljes mértékben támogat, és a döntés összhangban van a nemzetközi jog szabályaival, akkor azt Magyarország támogatja. A területcsere pontot tehet a Belgrád és Pristina között több éve feszülő konfliktus végére, ami eddig a csatlakozási tárgyalásokat is nagyban nehezítette – közölte. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a területcserét ellenzők attól tartanak, hogy a szerb-koszovói megállapodás például szolgálhat másoknak is.
Az államtitkár elmondta, Magyarország arra törekszik, hogy Montenegró és Szerbia 2025-re teljes jogú tagja legyen az Európai Uniónak.
A bővítés további lépéseiről megjegyezte, hogy a Tanács döntése értelmében 2019-ben Macedóniával és Albániával is megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások.
Takács Szabolcs hangsúlyozta, Európa akkor lesz teljes, ha valamennyi európai identitással, kultúrával és hagyománnyal rendelkező nép az Európai Unió tagjává válik, a magyar kormány pedig mindent megtesz ennek érdekében.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready