Szokatlan eredmény született egy időközi választáson Mezőtúron. A szocialista jelölt a saját 2014-es eredményét is jelentősen felülmúlta - örvendezik a Fidesz-kormány által eltartott, szélsőbaloldali Népszava.
Haláleset miatt rendeztek időközi önkormányzati képviselő-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr egyik körzetében, amelyet alacsony (22,4 százalékos) részvétel mellett az MSZP jelöltje, Kovács Mihály nyert meg.
A valasztas.hu adatai szerint Kovács 149 szavazatot kapott, öttel többet, mint a függetlenként induló, de a Fidesz által támogatott Uzsoki János. A szintén független Tóth Péterre 103-an szavaztak, a munkáspárti Bíró Imrére mindössze nyolcan.
2014-ben ebben a választókerületben még a Fidesz-KDNP jelöltje nyert meggyőző fölénnyel, Kovács Mihály ekkor csak 99 szavazatot kapott - írja a zsidókommunista lap.
Zoom
Internacionálét énekelnek a köztörvényesek a 2009. március 21-i MSZP-kongresszuson
Fideszes győzelem Gávavencsellőn
Berecz Jánost, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn – közölte a település aljegyzője az MTI-vel.
Bakos Tóth Ildikó elmondta, a csaknem 2700 választásra jogosultból 1666-an mentek el szavazni. Az érvényes szavazatok száma 1645 volt, ebből a kormánypárti jelölt 1192, míg a független Vojtó Mihályné, a település korábbi polgármestere 453 voksot szerzett meg.
A nagyközség szavazói vasárnap képviselőket is választottak: a hatfős testületbe tizennégyen jelöltették magukat, közülük hatan a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan pedig függetlenként indultak. Ennek a voksolásnak az eredménye későbbre várható. Az időközi választást azért kell megtartani a csaknem négyezer lakosú településen, mert a képviselő-testület idén májusban feloszlatta magát - írja az MTI.
Frissítés: A Jobbik tapsol a szocionista győzelemnek
Mindig van lejjebb: Csányi Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. sz. egyéni választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán üdvözölte az MSZP győzelmét. Alább a bejegyzés.
Korábban írtuk: Gávavencsellőn és Mezőtúron tartanak időközi választást
Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Gávavencsellőn polgármestert és képviselőket, Mezőtúron egyéni választókerületi képviselőt választanak.
A csaknem négyezer lakosú, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn azért írtak ki időközi választást, mert a képviselő-testület májusban feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért ketten indulnak: egyikük a Fidesz-KDNP jelöltjeként, a másik függetlenként.
Tizennégyen jelöltették magukat a választási jegyzék szerint a képviselő-testületbe, közülük hatan a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan pedig függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 2700-an szerepelnek.
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 2. számú egyéni választókerületében egyéni választókerületi képviselőt választanak, az eddigi képviselő halála miatt. A tisztségért négyen indulnak: egy-egy jelölt az MSZP, illetve a Magyar Munkáspárt színeiben, ketten pedig függetlenként. Itt több mint 1800-an adhatják le voksukat.
Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
(MTI)