Aggasztó összesítést közölt honlapján a rendőrség, mely mellett sajnos nem lehet elmenni szó nélkül: a hatóságok 154 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből nyolc baleset végződött halállal. Összesen 11 ember vesztette életét, 40 baleset súlyos, 106 könnyű sérüléssel végződött.
Az egyik legsúlyosabb baleset Apostagnál, az 51-es főút mentén történt vasárnap kora délután. Három gépkocsi ütközött össze, négyen pedig életüket vesztették. Közülük ketten bennégtek az egyik kocsiban.
A másik tragikus eset Szigetszentmiklóst érintette. Itt egy buszmegállóban várakozó nőt ütött el egy autó szombat délután. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.
A szigetszentmiklósi esettel szinte egy időben - szombat délután fél hat körül - Alsónémediben egy autó eddig tisztázatlan körülmények közt az árokba hajtott, majd a szántóföldön felborult. A gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette.
Tompa külterületén egy 54 éves férfi halt meg, miután segédmotoros kerékpárjával elesett szombat este, Tolnanémedi külterületén pedig szombatról vasárnapra virradó hajnalban hajtott árokba ugyancsak egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi. Badacsonytomajon is életét vesztette egy 41 éves férfi a tompai esethez hasonlatosan.
Vasárnap este Lajosmizsénél egy kisteherautó és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópályán. A baleset következtében a kisteherautó sofőrje kiesett a járművéből, majd egy arra közlekedő személyautó elütötte. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A Székesfehérvár és Zámoly közötti útszakaszon egy személyautó és egy motor ütközött szombaton. A baleset következtében a motorkerékpárt vezető 55 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Szombat éjfélkor az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán egy autóbusz árokba hajtott és felborult. 14 embert szállítottak kórházba, ám szerencsére egyikük sincs életveszélyben. A rendőrség tömegszerencsétlenség okozása miatt indított büntetőeljárást.
(Borsonline - Police)