Ziegler Gábor és Oltyán József tulajdonába került a Cemp-X, amely az Indexet birtokló céget is visszavásárolta – írja a Kreatív.
Hétfőn este egy állománygyűlésen előbb az Index még a szerkesztőségben levő dolgozóival, majd közlemények útján a Kreatívval is közölte az Index, a CEMP Sales House kereskedőház vezetése és Spéder Zoltán vállalkozó, hogy tulajdonosváltás történt a Cemp-X kiadóholding és az Index mögött is – fogalmaz a Kreatív.
A Cemp-X a CEMP-csoport online kiadóit tömörítő holdingcég a hétfői nappal Ziegler Gábor és Oltyán József kezébe kerül Spéder Zoltántól.
A Cemp-X részei a Totalcart, a Díványt, a port.hu-t, a blog.hu-t, a napi.hu-t üzemeltető kiadóvállalatok és az Inda-Labs fejlesztőcég. A Cemp-X része az eddig is Ziegler által vezetett CEMP Sales House is, ami a médiatermékek kereskedelmi értékesítését végzi. A CEMP SH árulja az Index.hu felületeit is, így kulcsfontosságú a portál finanszírozásában.
Spéder Zoltán, közleményében azt írja: „Az Eladónak a továbbiakban a cemp-x Online Zrt és leányvállalatainak működésére nem marad fenn semmilyen befolyása és opciós vagy visszavételi joggal illetve a fentiekkel szemben pénzköveteléssel sem rendelkezik.”
Bodolai szerint az alapítványi konstrukció továbbra is garantálja az Index független működését. Az Index.hu Zrt. igazgatósága is átalakul, a vélhetően Simicska Lajost képviselő Nagy Ajtony Csabát, illetve Kereszty Gábort felmentették, Szombathy Pál és Bodolai mellett a mindenkori Index-főszerkesztő lesznek a tagjai.
(Mandiner)