A volt válogatott pólós az ATV-nek arról is beszélt, hogy szíve szerint elmeorvosi és gyámhatósági szakértő bevonását kérné az ügybe, hogy minél hamarabb kiderüljön az igazság.
Nagyon nehéz erről beszélni, mert ez egy borzasztó hír, ami teljesen sokkolja az embert - kezdte Petőváry Zsolt az ATV híradójának adott nyilatkozatát. A volt válogatott vízilabdázó szerint az egész ügy becsületről, a nevükről, az életükről és a jövőjükről szól. „Nincs joga senkinek sem bemocskolni a másik becsületét, legyen az felnőtt vagy gyerek” - jelentette ki a sportoló, majd azt mondta: szíve szerint elmeorvosi és gyámhatósági szakértő bevonását kérné az ügybe, hogy az igazság minél hamarabb kiderüljön.
Petőváry szerint ez az ügy nem csak őket érinti, mert azt tartja a legszomorúbbnak az egészben, hogy bárkivel megtörténhet mindez ma, holnap, vagy a jövő héten.
„Egyszer csak bedobják, és egy nap alatt tönkre lehet tenni bárkinek az életét, munkáját” - vélekedett a szexuális zaklatás vádjáról a 220-szoros válogatott vízilabdázó.
Elmondta, 35 éve dolgozik, minden nap keményen, az egyesületüket Kósz Zoltánnal 13 éve alapították, és nap mint nap rengeteg bánattal szembesülnek. Mint mondta, családias egyesületük van, mindenki ismer mindenkit, jóban vannak a családokkal. Hozzátette: „mi ennek a családnak csak támogatást adtunk. Mind erkölcsi, mind valamilyen szinten anyagi oldalról is”. Konkrétan említette, hogy rendezvényeket vittek az érintett család éttermébe például.
„Nem tudom tolerálni azt, hogy ezt a 30 évet meggyalázzák, vagy tönkretegyék, bárki is, bármilyen szinten” - jelentette ki Petőváry Zsolt, majd elmondta: a kislánynak volt egy-két problémája, amit nem szeretne ecsetelni, de ezen több szülő is felháborodott az egyesületüknél, hogy ki kellene rúgni. Ők azonban azon az állásponton voltak, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt, mert mindenki tud változni és a gyerekeknek amúgy is nagyon fontos, hogy közösségben legyenek. Hozzátette: személyesen sem ő, sem Kósz Zoltán nem voltak ennek a kislánynak az edzői.
Az ügy kirobbanása óta egyébként Petőváry nem járt az iskolában, azt mondta, ma tervezte, hogy odamegy, de barátja elmondása szerint minden halad a normális kerékvágásban. „A szülők iszonyúan fel vannak háborodva, mert sokkal többet tudnak erről a kislányról, mint mi” - tette hozzá.
A családjában uralkodó hangulattal kapcsolatban arról beszélt a Híradónak, hogy drámai. „Sajnos csak zaklatásoknak vagyunk kitéve, mióta ez az ügy kirobbant” - jelentette ki az egykori válogatott sportoló, aki szerint borzasztó, milyen támadásokat kapnak. Hozzátette: bár ő igyekszik kizárni a külvilágot, és nem olvassa az internetes híreket, akaratlanul is rázúdult minden, ami „mélységesen megdöbbentő és felháborító”.
Ahogy beszámoltunk róla, néhány nappal ezelőtt jelent meg a sajtóban, hogy egy 11 éves kislányt állítólag hónapokon keresztül szexuálisan zaklattak. Minderről az állítólagos áldozat két évvel később tett említést egy levélben, melyben állítólagos zaklatóit meg is nevezte. Korábban a kislány ügyvédje, Gerencsér András úgy nyilatkozott: „szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőtt filmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt”.
(atv.hu nyomán)