A karcagi rendőrök őrizetbe vették azt a 15 éves, a rendőrségi közlemény mindenkit hülyének néző megfogalmazása szerint "fiút", aki három bűncselekményt és egy szabálysértést is elkövetett, amikor elvitt egy teherautót, mert, mint írják: vezetni szeretett volna.
Zoom
Vérében volt a vezetés - meg egy kis alkohol
A Karcagi Rendőrkapitányság "jármű önkényes elvétele" bűntett, rongálás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy kunhegyesi lakos ellen.
A 15 éves "fiú", akinek csak jogai vannak, így még a monogramját sem ismerhetjük meg, nemhogy véletlenül az árulkodó családnevét, 2018. szeptember 28-án 23 óra körüli időben egy kunhegyesi telephely udvarára bemászott, és az ott parkoló kisteherautóba beült, azt a benne lévő kulccsal beindította. A zárt nagykapu áttörésével – nagy sebességgel a hullámpala ajtónak a gépjárművel nekihajtott – a helyszínt elhagyta.
Zoom
Volt egy kis üldözés is
A bejelentést követően járőrök a jármű keresésére indultak, amit rövid időn belül meg is találtak, amint a település utcáin haladt, azonban a sofőr a megkülönböztető jelzés ellenére sem állt meg, "csak több kilométerre a helyszíntől tudták csak ellenőrzés alá vonni a gépkocsit és vezetőjét" - olvasható szó szerint a Police.hu-n.
Zoom
Dehogy akart ő lopni
A vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök elfogták és a Karcagi Rendőrkapitányságra előállították a helyi "fiatalt", akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. A "fiú" vallomásában előadta, hogy nem akarta eltulajdonítani a kisteherautót, „csak kocsikázni akart”.
(Kuruc.info - Police.hu nyomán)
Kapcsolódó: