Úgy tűnik, a végéhez közeledik Rosta Anita hetek óta tartó kálváriája, tegnap ugyanis végre kézhez kaphatta laboreredményét, amelyből kiderült: nem fertőződött meg attól a tűtől, amellyel egy feltehetően drogos férfi szúrta meg az 1-es villamos vonalán még szeptember közepén – írja a Blikk.
Zoom
– Nagyon boldog vagyok, hogy a vizsgálatok eredménye negatív lett, de biztos vagyok benne, hogy ez még nem egy lefutott meccs a részemről – kezdte Anita, aki szerint rendkívül megterhelő volt az elmúlt időszak mind lelkileg, mind anyagilag. – Az eredmény nem egy varázspálca, hogy a megpróbáltatásoknak csak úgy vége szakad, hiszen az elmúlt egy hónapot senki sem tudja visszaadni nekem. Rengeteget költöttem orvosokra, gyógyszerekre, ráadásul lelkileg is borzasztóan megviseltek a történtek. Nem érzem magam biztonságban, hiszen nehéz felszállni a buszra, villamosra, főleg, ha tele van – mesélte az asszony, aki elmondta: összerezzen vagy azonnal odakapja a fejét, ha valaki csak egy picit is hozzáér.
Zoom
Mint ismeretes, pár héttel ezelőtt egy "fiatal férfi" (értsd: drogos cigány) szállt fel a Kacsóh Pongrác úti megállóban, az asszony szerint elég furcsa állapotban. Anita pár perccel később egy kis szúrást érzett a combjánál, ám akkor még fel sem fogta, mi történt vele. A rendőrség eljárást indított az ügyben, végül a polgárőrök segítségével sikerült elfogni a tettest.
"S." Kálmán "természetesen" szabadlábon védekezhet...
Az 1-es villamos vonalán az eset óta szerencsére már kevesebb önkívületi állapotban lévő embert látni, legalábbis egy neve elhallgatását kérő villamosvezető ezt állítja.
– Mintha az 1-es villamos vonalán változott volna a helyzet. A sok drogos arcát egy idő után megjegyeztem, de nagy részüket már nem láttam egy jó ideje, illetve a Hős utcai megállót is végre arra használják, amire való – mesélte a sofőr, aki szerint a hűvösebb estéknek is közük lehet ahhoz, hogy egyre kevesebb rendbontás van.
Nagyobb baj is történhetett volna
Rosta Anita több gyógyszert is szedett az elmúlt hetekben megelőzés céljából, hiszen a tűszúrással rendkívül sokfajta fertőzés kerülhetett volna be a szervezetbe.
Dr. Bense Tamás korábban elmondta: a nem steril anyaggal elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be, de szóba jöhet hepatitis vagy rosszabb esetben AIDS is.
Az első napokban azonban ezeket még nem tudják kimutatni, így gyakran megfigyelés alatt marad az illető.