Kábítószerrel, illetve új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt 29 embert állítottak elő kedden Budapesten egy rendőrségi akció keretében – közölte kedd éjjel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
A BRFK rendőrei a Készenléti Rendőrséggel együttműködve, komplex rendészeti és bűnügyi akció keretében intézkedtek a X. kerületi Hős utcában. Az akció célja a kábítószerrel, illetve új pszichoaktív anyaggal kereskedők elfogása, valamint a terjesztői hálózat felszámolása volt.
A nyomozók az összehangolt akció eredményeként összesen 29 embert állítottak elő, köztük két körözött személyt. Elszámoltatásuk folyamatban van – írták a Police.hu oldalon olvasható közleményben.
Frissítés: részletek, képek, videó:
A BRFK rendőrei a Készenléti Rendőrséggel együttműködve 2018. október 16-án komplex rendészeti és bűnügyi akció keretében intézkedtek Budapest X. kerületében, a Hős utcában. Az akció célja a kábítószerrel, illetve az új pszichoaktív anyaggal kereskedő személyek elfogása, valamint a terjesztői hálózat felszámolása volt.
Zoom
Forrás: Police.hu
A nyomozók az összehangolt akció eredményeként összesen 29 személyt állítottak elő, akik közül 14 személyt kábítószer-kereskedelem, illetve új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, hat főt pedig kábítószer-birtoklás vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki.
Zoom
A nyomozók a kábítószer-kereskedelemmel, illetve az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével meggyanúsított 14 személyt őrizetbe vették.
A rendőrök a helyszínen több lakásban is kutatást tartottak, amely során 10,71 gramm kábítószergyanús fehér port, 17,23 gramm növényi törmeléket, illetve több mint másfél millió forintot foglaltak le.