A Jobbik népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül, hiszen a legtöbben nem tudják igénybe venni a CSOK még mindig szigorú rendszerét - írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.
Z. Kárpát szerint a kabinet nem teszi lehetővé továbbá a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás megkönnyítését sem, mint amilyen a lakás felújítása vagy éppen bővítése.
Ezért a Jobbik törvényjavaslatban "követeli" az eredeti állapot helyreállítását, az állami támogatás további biztosítását az előtakarékosság rendszerében, a közvetítő gazdasági ágazatról szóló alapos szakmai vita lefolytatása mellett.
Ám mivel a parlament (Magyarországnak Országgyűlése van - a szerk.) probléma-megoldó (helyesen: problémamegoldó, csak valószínűleg már a közlemények lektorát is kizárták vagy kilépett - a szerk.) erejének a Fidesz-KDNP egyértelmű fékezőjévé vált, a lakástakarék megtartását célzó népszavazási kezdeményezéssel élünk, amelyre vonatkozó kérdésünket el is juttattuk a Nemzeti Választási Bizottsághoz - zárul a saját fizetése tekintetében szociálisan érzékeny néppárt közleménye.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: