Részleges tisztújító kongresszuson választ női társelnököt az LMP Keresztes László Lóránt mellé szombaton. A Szél Bernadett távozásával megüresedett posztra Demeter Márta az egyetlen jelölt.
Az LMP egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly pártigazgatókét dolgozik tovább, ez pedig összeférhetetlen elnökségi tagságával. Erre a pozícióra is egyetlen jelölt aspirál: Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.
A kongresszus az alapszabályt is módosítja, a párt működési anomáliáit kívánja orvosolni.
A tanácskozáson megvitatják a párt stratégiáját, és döntést hoznak arról, milyen szövetségi politikát kövessenek a jövő évi önkormányzati választáson.
Frissítés: Demeter kétharmada
Kétharmados támogatással választotta meg társelnökévé az LMP Demeter Mártát a párt szombati kongresszusán.
Demeter Márta, aki egyedül indult a posztért, a megválasztását követő sajtótájékoztatón elmondta: célja, hogy pártja minél hatékonyabban képviselje azokat az embereket, akik az áprilisi választáson az LMP-re szavaztak.
Kérdésre kijelentette: nem hibázott, amikor több ügyben kérdéseket tett fel a honvédelmi tárcának, az általa nyilvánosságra hozott adatok pedig nem titkosak. Továbbra is ellenőrizni fogja a tárcát, ezután is felteszi kérdéseit – tette hozzá.
A kongresszus elnökségi taggá választotta Kis-Szeniczey Kálmánt, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagját.
(MTI)
Kapcsolódó: