A korábbi, adományokból felépített kerítést múlt hét pénteken lopták el a borsodi faluból. Az eseten felháborodtak a helyiek, egy környékbeli vállalkozó pedig pár nap alatt újra elkészíttette a mintegy egymillió forintos kerítést.
„Azok, akik elvitték, bűnhődjenek érte, ilyen még nem volt Egerlövőn. Ezt tudom mondani róla. Hát meglepett mindenkit” – fogalmazott egy feldúlt helybéli.
Egy éve a Borsod megyei falu közössége gyűjtötte össze a mintegy egymillió forintot a kerítésre, múlt hét pénteken azonban már csak a hűlt helyét találták: ismeretlenek leszerelték és elvitték mind a 139 méternyi vasat. A tolvajoknak nem volt nehéz dolguk, az elemek ugyanis nem voltak az oszlopokhoz hegesztve, csak a csavarokat kellett kiszedni belőlük.
Egy környékbeli vállalkozó úgy döntött, új kerítést készíttet a temető köré. Ezen kívül kétszázezer forintot is felajánlott a nyomravezetőnek.
„Azért csoda ez a történet, mert mindenki tulajdonképpen azt rakta bele, ami az elvárható legjobb. Volt itt egy DJ srác, aki nekem jó barátom, és ő szólt a médiának, akkor a médiában megfutott, az valóban úgy működött, mint egy igazi közvetítő közeg, hogy összekötötte azokat az embereket, akik segítségre szorulnak, és akik segítséget tudnak adni. És hát a testvérünk, aki tehetősebb, ő is pontosan úgy viselkedett, ahogy egy tehetős embertől az elvárható, és ebből összerakódott egy csoda” – mondta Kordos Attila lelkipásztor.
Az új kerítést társadalmi munkában az egyházközség tagjai tették fel. A darabokat odahegesztették, és térfigyelő kamerákat is szerelnek majd a temető környékére.
(HírTV nyomán)