A Közgép keddi rendkívüli állománygyűlésén bejelentették, hogy a tulajdonos Nyerges Zsolt eladta a vállalatot Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak - értesült a 444.
Zoom
Szíjj László (k) távozik Budapest Ferihegy 1 kisgépes termináljáról, ahova nem sokkal korábban megérkezett Garancsi magángépe, aminek a fedélzetén többek közt Mészáros Lőrinccel utazott 2018 október 5-én (fotó: Németh Sz. Péter / Index)
A cégbírósági adatok szerint október 31-én tartottak rendkívüli közgyűlést a Közgép részvényesei, ahol Nyerges Zsolt és felesége bejelentették, hogy eladták összesen 30 százaléknyi részvénycsomagjukat a Duna Aszfalt Kft.-nek. Nyerges és a teljes igazgatóság is lemondott. A céget mostantól egy személyben a tiszakécskei cég vezetője, Tóth László irányítja majd.
A Közgép éveken át volt a Simicska-birodalom zászlóshajója, főleg ameddig rengeteg állami megrendelést kapott. Az építőipari cég teljesítménye azonban jelentősen visszaesett, miután Simicska Lajos és Orbán Viktor között elmérgesedett a viszony.
Nyerges Zsolt még nyáron vette meg Simicska Lajos cégbirodalmát, már akkor lehetett sejteni, hogy a cégek nem állnak meg nála, a napokban a Mezort. Zrt.-ről derült ki, hogy Mészáros Lőrinc köréhez került.
Szíjj László és Mészáros Lőrinc tulajdonostársak egy horvát ingatlanfejlesztő cégben, és magánemberként is összejárnak, októberben például együtt voltak Londonban a Chelsea-Videoton meccsen.
(Index)