Mint ismeretes, a parlament Simonka György mentelmi jogát október végén függesztette fel, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, amelyben Simonka is érintett. A fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó ingatlanokban házkutatást is tartott a rendőrség.
Simonka legutóbb akkor szólalt meg Facebookon, amikor az ügyészség arról tájékoztatott, hogy kérik a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Akkor azt írta: "Magam sem értem". Most, hogy túl van az ügyészségi kihallgatásán is, újra jelentkezett, a Facebookon azt írja, azért kapta a támadást, mert "a megye fejlődésének lassítói ellen küzdött".
"Az elmúlt napok igazán embert próbálóak voltak. Nem az eljárás! Sokkal inkább a szavak, amivel támadtak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről; ráadásul nem kímélték a családomat és a barátaimat sem. Ezért az elmúlt napokban elsősorban velük voltam, hogy erősítsük egymást. Megviselt ez mindannyiunkat, de hála az Úrnak, minden oké! Nagyon sajnálom, hogy a hozzám közelállóknak is át kellett élni ezt..." - írja Simonka. Majd úgy folytatja,
Bár magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek, de mindezek ellenére bocsánatot kérek az érintettektől, valamint hálásan köszönöm a támogatásotokat, nagyon jól estek és nagyon kellettek!
A fideszes politikus szerint
ha nem harcolok mindenki ellen, aki lassíthatja Dél-Békés fejlődését, akkor most nincs ez a támadás.
A lassítóknak pedig azt üzente: "nagyon nehéz lesz, mert továbbra is Dél-Békés jövőjéért fogok dolgozni!"
A megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.
(Index nyomán)
Korábban írtuk: