A Sargentini-jelentésről és a CEU-ról is beszélt az InfoRádió Arénájának vendégeként Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa.
Navracsics Tibor szerint az Európai Bizottság nem akar aktívan részt venni a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásban. A bizottság kultúráért, oktatásért és sportért felelős biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a Sargentini-jelentés az Európai Parlament ügye, és a kötelezettségszegési eljárás folytatása függ attól, hogy milyen többség a választások után a parlamentben.
Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a migráció lett az első páneurópai közügy, amelyről minden pártnak állást kell majd foglalnia a választási kampányban. Úgy vélte ugyanakkor, hogy a kérdésben nem az egyértelmű tilalom lesz a megoldás.
Navracsics Tibor a CEU-ról is beszélt, amelynek ügyét jogilag nem tartja lezártnak, hiszen a kötelezettségszegési eljárásban az európai bíróságnak még döntenie kell a magyar felsőoktatási törvény módosításáról. Navracsics Tibor nem tartja kizártnak azt sem, hogy megszületik az akarat a kérdés rendezésére, és a CEU folytathatja magyarországi működését.
Ahogy az uniós biztosunk fogalmazott, ő optimista:
“Nem hallottam igazából olyan érvet, ami amellett szólna, hogy jó az, hogy ha elmegy” - fogalmazta meg kérdére az álláspontját arról, hogy nyernénk-e valamit a Soros-intézmény kiebrudalásával.
(Kuruc.info - InfoRádió)
Kapcsolódó: