2019. március 25., hétfő, Irén, Málna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 A Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Trump csapata összejátszott volna az oroszokkal21:45 A Golán-fennsík: I. Donald Xerxész nagylelkű purimi ajándéka a zsidóknak21:13 Ideiglenesen Venezuelában állomásozó orosz "gyógyszersegély" érkezett Caracasba20:57 Nagyszabású majálist tart a Hajógyári-szigeten a Mi Hazánk20:46 A Szent Korona is kellett hozzá: a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a vb-ezüstérmes horvátok ellen20:11 Egy ember leugrott a budapesti Allee bevásárlóközpont emeletéről19:58 Bozóttüzek miatt nem járnak a vonatok Cegléd és Szolnok között19:39 "Izrael Állam és a zsidó nép lojális barátja és leghűségesebb európai támogatója" Jeruzsálembe helyezi nagykövetségét19:17 Helikopterrel mentették a norvég luxushajó utasait - kikötött a Viking Sky18:48 Tiltaná az iskolai buzipropagandát a Mi Hazánk18:15 Kiirtottak egy fulani falut a dogonok Maliban (18+)17:59 Kivételesen igazat szólt a német külügyér: meg fognak lepődni, akik azt hiszik, ravasz üzleteket köthetnek a kínaiakkal17:38 A Jobbik megélhetési 56-osa a lengyel-magyar barátság napján: "Nem szeretem a lengyeleket"16:43 A Downing Street cáfolja, hogy véget ért Theresa May útja, de a lapok teljes körű kabinetpuccsról cikkeznek16:10 II. Rákóczi Ferencre emlékeztek a kuruc hagyományőrzők
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Már letölthető az okostelefonos kárbejelentő

A Magyar Biztosítók Szövetsége történelmi mérföldkőről beszél annak kapcsán, hogy már a kárügyintézéshez sem kell többé papírra rajzolgatnunk. Elkészült az applikáció, amellyel okostelefonon is elintézhető a kárbejelentés, átadva a múltnak a kék-sárga kárbejelentő fizikai formáját.
Zoom
Ezzel remélhetőleg elmúlik az a kellemetlen jelenség, amikor a baleset egyik résztvevőjénél sincs formanyomtatvány. A MABISZ 13 tagbiztosítójának összefogásával kialakított alkalmazás az ekar.hu címen Androidra és iOs-re is elérhető, azaz a korszerű okostelefonok döntő többségén használható. Ráadásul nem is nagy, a 40 MB alatti fájl néhány pillanat alatt feltehető akár a baleset helyszínén.
Kárbejelentés egy és két telefonon is kezdeményezhető. Természetesen akárki is tölti ki a bejelentőt, e-mailben mindkét résztvevő PDF formátumú másolatot kap az eredményként keletkező nyomtatványról, amelyet a rendszer a biztosítók felé is továbbít.
A MABISZ kiemeli, hogy az új applikációval csökkenthetik a hiányosan kitöltött, és így sokszor akár évekig húzódó kárrendezést eredményező baleseti bejelentők számát. Például valószínűtlen, hogy az így kitöltött bejelentéseket ne írná alá mindkét fél, hisz a részben kitöltött bejelentőt nem fogadja el az app. Alighanem csökkenhet a rendőri beavatkozást igénylő esetek száma is – ha nem történt személyi sérülés, és nincs vita a felek közt a felelősség kérdésében, akkor egy baleset ügyintézése rendőr nélkül is megoldható – ami a hatóságok és a baleset résztvevői számára is egyszerűsítheti és gyorsíthatja az eljárást - írja a Totalcar.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready