2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Lemondott az amerikai határvédelemért felelős kormányszerv vezetője22:08 Megtalálták a német Eurofighterek fekete dobozát21:25 Teherán kivonja magát a megállapodás két pontjának teljesítése alól21:03 Rendőrség: felelőtlenség okozta a nyolcéves kislány halálát a MOM Sportközpontban20:45 A taxisok nyomására alaposan megnehezítették az internetes fuvarmegosztók működését Romániában20:16 Sajtóbejárást szerveztek Pakson a Csernobil című HBO-sorozat miatt19:24 Erdogan: megvizsgáljuk, miért nem tudtuk megértetni magunkat az emberekkel19:10 Így lehet kijátszani a Facebook balliberális prioritási algoritmusait a hírfolyamban18:54 Országszerte kánikula várható holnap18:33 Százezreket akart kizsarolni a fideszes képviselő, de megússza felfüggesztettel, mert beteg szegény18:15 Kálmán Olga ügyvédi felszólítást kapott a korábbi munkahelyéről18:05 Eladná magyarországi érdekeltségei egy részét a német E.ON17:01 Újabb aljas húzás a megszállóktól: műalkotásnak nyilvánították az úzvölgyi temetőben illegálisan felállított kereszteket - egy nappal a tárgyalások előtt16:44 Újabb eljárást indítottak az AfD ellen16:33 Valahogy megint intoleránsak voltak az elfogadást követelők
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Már letölthető az okostelefonos kárbejelentő

Reklám

A Magyar Biztosítók Szövetsége történelmi mérföldkőről beszél annak kapcsán, hogy már a kárügyintézéshez sem kell többé papírra rajzolgatnunk. Elkészült az applikáció, amellyel okostelefonon is elintézhető a kárbejelentés, átadva a múltnak a kék-sárga kárbejelentő fizikai formáját.
Zoom
Ezzel remélhetőleg elmúlik az a kellemetlen jelenség, amikor a baleset egyik résztvevőjénél sincs formanyomtatvány. A MABISZ 13 tagbiztosítójának összefogásával kialakított alkalmazás az ekar.hu címen Androidra és iOs-re is elérhető, azaz a korszerű okostelefonok döntő többségén használható. Ráadásul nem is nagy, a 40 MB alatti fájl néhány pillanat alatt feltehető akár a baleset helyszínén.
Kárbejelentés egy és két telefonon is kezdeményezhető. Természetesen akárki is tölti ki a bejelentőt, e-mailben mindkét résztvevő PDF formátumú másolatot kap az eredményként keletkező nyomtatványról, amelyet a rendszer a biztosítók felé is továbbít.
A MABISZ kiemeli, hogy az új applikációval csökkenthetik a hiányosan kitöltött, és így sokszor akár évekig húzódó kárrendezést eredményező baleseti bejelentők számát. Például valószínűtlen, hogy az így kitöltött bejelentéseket ne írná alá mindkét fél, hisz a részben kitöltött bejelentőt nem fogadja el az app. Alighanem csökkenhet a rendőri beavatkozást igénylő esetek száma is – ha nem történt személyi sérülés, és nincs vita a felek közt a felelősség kérdésében, akkor egy baleset ügyintézése rendőr nélkül is megoldható – ami a hatóságok és a baleset résztvevői számára is egyszerűsítheti és gyorsíthatja az eljárást - írja a Totalcar.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready