2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának21:13 Nem csak Harry degenerált: Vilmost egyáltalán nem zavarná, ha a gyerekei ferde hajlamúak lennének20:55 Hollandia a lehetőségek országa: tőlük még 2019-ben is ki lehet sajtolni némi holokárpótlást20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Tombol a kalandvágy: már több mint 200 ezer magyar él Németországban - és ez csak a hivatalos adat

Reklám

Folyamatosan költöznek ki a magyarok Németországba, tíz év alatt több mint háromszorosára növekedett a kint élők száma - írja a német statisztikai hivatal, a Destatis adatai alapján a G7.hu. A hivatalos adatok szerint 2017 végén több mint 207 ezer magyar élt Németországban.
Ennél pedig valószínűleg még többen is vannak, mert a Destatis csak azokról a külföldi állampolgárokról tud adatokat közölni, akik német lakcímre vannak bejelentve. Ez azt jelenti, hogy arról, akik mondjuk egy magyar cég kiküldött dolgozójaként van Németországban, esetleg szürkén vagy feketén dolgozik odakint, azokról nincs adat.
Az viszont a hivatalos adatokból is kiderül, hogy nincs megállás a "németországi" magyarok számának növekedésében. 2017-ben 15 ezerrel nőtt a számuk, ami azért messze van a 2013-as csúcstól, a 28 ezertől, de 576 fővel több, mint ahányan 2016-ban költöztek ki.
Az, hogy 207 ezer magyar él kint, azt jelenti, hogy minden 51. bevándorló magyar Németországban. A lakosságnak viszont így is csak nagyon elenyésző részét, 0,3 százalékát teszik ki.
A városok közül Berlinben él a legtöbb magyar, ha viszont a városok környékét is nézzük, akkor München a legnépszerűbb célpont: a bajor fővárosban 8585, München járásban pedig még 3125 magyar lakik. Egész Bajorországban 73 ezer magyar él, a kint lakók 35 százaléka, ezzel ez a legmagyarabb német tartomány. A második legnépszerűbb a szintén dél-német Baden-Württenberg, ahol a magyarok 24 százaléka lakik, a harmadik pedig Észak-Rajna-Vesztfália 11 százalékkal.
(Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready