A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás ismételt meghosszabbítását indítványozta a badacsonyi halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az egyik gyanúsított esetében az indítványnak helyt adott, míg társával szemben – enyhébb kényszerintézkedésként – bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Veszprémi Törvényszék a döntést megváltoztatta, és a gyanúsított letartóztatását meghosszabbította.
Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben, akik a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók, hogy 2018. szeptember elején ittasan, egy vita során testszerte ütötték-rúgták a sértettet, aki a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.
A járásbíróság az egyik gyanúsított esetében a meghozatala napján véglegessé vált végzésében a letartóztatás meghosszabbításáról rendelkezett, azonban a társa kapcsán elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását. Az ügyészség - mint honlapjukon közölték - a döntés ellen fellebbezéssel élt, amelynek a másodfokon eljáró bíróság helyt adott. A törvényszék az ügyészi állásponttal egyezően úgy értékelte, hogy a gyanúsítottal szemben a súlyosabb kényszerintézkedést megalapozó többletfeltételek továbbra is fennállnak.