2019. július 18., csütörtök, Frigyes, Szemőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:17 Szijjártó boldog, hogy újra teljes gőzzel nyalhatunk a jenkiknek, és amiatt mentegetőzött, hogy orosz gázt kell vásárolnunk07:46 Az amerikai képviselőház elutasította a Szaúd-Arábiának szánt fegyvereladásokat - de ez nem jelent Trumpnak akadályt07:33 A Pentagon jóváhagyta, hogy újabb 2100 katonát vezényeljenek az amerikai-mexikói határra06:57 Kötelező lesz a kanyaró elleni védőoltás Németországban22:37 May egy hét múlva távozik, de még megüzente Putyinnak, hogy idejétmúlt a rendszere22:30 Meghosszabbították az elfogott ukrán tengerészek őrizetét22:13 Merkel köszöni szépen a jókívánságokat, folytatja (amíg tudja)22:07 A Mi Hazánk az egyetlen párt, mely eltörölné a mentelmi jogot21:54 Nahát, mégsem Putyin, hanem egy vagánykodó informatikus követte el Bulgária történetének legnagyobb adatlopását21:30 Nők a seregben - néha maga a valóság válaszol a feminista követelésekre21:16 Romániában már halált is okozott az unokázós csalók telefonhívása20:53 Villamosmegállóban fosztott ki egy magatehetetlen 19 évest ez a két kifehérített fürge lábú20:41 Lefejeztek több embert a Sínai-félszigeten20:13 Bíróság mondta ki a németellenes országban, hogy mostantól nyugodtan ki lehet rúgni a hazafiakat a Bundeswehrtől19:55 "Rasszista indíttatásból történő kizsákmányolás", ha a Máltára betolakodókat nem szállodai körülmények között szállásolják el
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Korrupció: továbbra is Görögországgal, Romániával és Bulgáriával vagyunk egy szinten

A Transparency International minden évben közreadja a világ országait a közszektor korrupciós kitettsége alapján rangsoroló Korrupciós Érzékelési Indexet.
Az Index ismertette a Transparency adatait, amiből az derül ki, hogy a tavalyi évhez képest egy helyet javítottunk, azonban nincs okunk az örömre, Magyarország még mindig az unió egyik legkorruptabb országa.
Zoom
Magyarország 2018-ban 46-pontot szerzett a 100-ból, ez egy pont javulást eredményez 2017-hez képest, az ország a huszonhetedikről a huszonhatodik helyre jött fel, megelőzve Görögországot. Ezt azonban aligha foghatjuk fel sikernek, ugyanis a görögök 3 pontot rontottak a 2017-es felméréshez képest.
Zoom
Magyarország Romániával, Görögországgal és Bulgáriával még mindig az unió legkorruptabb országai között van - ismerteti a portál.
A Közép- és Kelet-Európa országait nézve az elmúlt 7 évben, Magyarországot leszámítva csak Szlovénia rontott (1 pontot), míg a többiek javítottak. Kiemelkedőek az észtek, a csehek és a lettek, akik jelentős javulást értek el. Magyarország azonban 9 pontot rontott.
A 2017-es évben költöttük az elmúlt 10 évben a legtöbb közpénzt, több mint a GDP 10 százaléka, 3629,9 milliárd forint ment el közbeszerzéseken, szám szerint 8881-en. 2008 óta nem volt rá példa, hogy az elköltött pénz ilyen kevés eljáráson át kerüljön kiosztásra.
2017-ben Szíjj László vállalkozásai több közbeszerzést nyertek összesen, mint 2013-ban Garancsi István, Mészáros Lőrinc, Tiborcz és Simicska és Tiborcz összesen. Mészáros Lőrinc és Szíjj László a közbeszerzések közel negyedét vitte el 2017-ben.
Zoom
(atv.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready