A reggel 9 órára idézett Kóka János nem ment el vallomást tenni, és kérte, hogy ne is kelljen neki később se, hanem tehessen írásban vallomást.
A 2007. december 15-én az épülő villája betonteraszára dobott koktélokat egy kólásüveggel eloltó akkori éjjeliőr megjelent a tárgyaláson, és megerősítette most is, hogy legfeljebb 2-3 cm-es lángnyelvek voltak egy kis területen. (Kóka persze az egész teraszajtó cseréjét elszámolta az ügyben. De a biztonsági őr azt is elmondta, hogy az ajtó már hetek óta le volt zárva, ugyanis elvetemedett.)
Ezután Dér Zsuzsannát hallgatta ki a bíróság, aki 2008-ban MSZP-s országgyűlési képviselő volt, és 2008. február 8-ra virradóan felgyújtották a dunaújvárosi lakása ajtaja előtt lévő lábtörlőjét. Dér elmondta, hogy az ajtaja is megégett, és ki akarta cseréltetni, de a biztosító nem fizetett, mivel a "terrorcselekmény nem számít káreseménynek".
Mint kiderült, valójában egy kisebb értékű rongálás történt, de mivel a vérbosszút lihegő politikai vezetés meg nyomozóhatóság a végtelenségig feltupírozta a vádat "terrorizmussá", ezzel tulajdonképpen a saját sértettjeivel is kiszúrt biztosítási szempontból.
Frissítés: újabb hazugságra derült fény
A délután folyamán a szintén MSZP-s volt országgyűlési képviselő Sándor István szintén 2008. február 8-án hajnalban a gödi házának kertjébe bedobált Molotov-koktélok ügyét tárgyalták.
Sándor már meghalt, így felesége nyilatkozott a bíróságon, aki folyamatosan azon szörnyülködött, hogy ő még a mai napig is rendszeresen felriad emiatt a "szörnyű cselekmény" miatt.
Sándor annak idején, a cselekmény után reggel tett vallomásában azt állította, hogy kb. 20 000 Ft kára keletkezett a megkormozódott házfal miatt, majd pár hónap múlva az ügyészségen már azt állította, hogy ki kellett cserélni az ablakot - azon mindössze annyi elváltozás történt egyébként, hogy a rajta lévő szúnyoghálón valószínűsíthetően az odafröccsent égő benzintől egy tenyérnyi lyuk éget ki -, újra kellett kőporoztatni a házat, és a kár így 200 000 Ft volt.
Ezt a hazugságot a felesége cáfolta a bíróságon, mondván, hogy ma is a régi ablakuk van, és a "ház-újrakőporozást" se erősítette meg. De hát "Kóka után szabadon" mindenki próbált elszámolni, amit lehetett az ügy kapcsán...
(Kuruc.info)