Három kérdésben indít korrupcióellenes aláírásgyűjtést a Mi Hazánk Mozgalom a fővárosban és minden megyében – közölte a mozgalom elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Zoom
Toroczkai László a kérdéseket ismertetve kiemelte, hogy a kormánytól és Polt Pétertől független Magyar Korrupcióellenes Ügyészség felállításáról szóló kérdésük nem az európai ügyészséghez való csatlakozás támogatását jelenti, mert véleményük szerint a korrupcióellenes ügyészség csak a nemzetállamok szuverenitásának megőrzése mellett működhet.
Emellett a Maccabi-játékok 30 milliárd forintos állami támogatásáról, illetve harmadik kérdésként a politikusbűnözők dupla büntetéssel és teljes vagyonelkobzással sújtásáról, valamint a mentelmi jog eltörléséről kérdezik az embereket.
Zoom
Toroczkai László hangsúlyozta, a Mi Hazánk Mozgalom a most már egyesült balliberális tömbről, illetve a Fideszről szóló, kétpólusúvá vált magyar politikai rendszerben harmadik utat képviselne.
Újságírói kérdésre válaszolva Toroczkai László elmondta: a Mi Hazánk Mozgalomnak sem oligarchája, sem állami támogatása nincs, aktivistáik, támogatóik és szimpatizánsaik segítségével működnek. Ehhez képest nem ők, hanem az a Jobbik siránkozik a pénzügyi helyzete miatt, amely "parlamentbe kerülése óta körülbelül tízmilliárd forint közpénzt kapott állami támogatás formájában". Ilyen pártra szerinte nem lehet bízni az ország pénzügyeit.
(MTI)