A helyi szervezet Hunvald Györgyöt, az MSZP felső vezetése inkább a Political Capital egykori alapítóját, Somogyi Zoltánt indítaná Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választásokon a polgármesteri székért – értesült szocialista forrásokból a Magyar Nemzet.
Megkeresésükre Somogyi annyit mondott: van tudomása arról, hogy különböző politikai szereplők az önkormányzati választásokról beszélgetnek, amelyeken sok minden eldőlhet, ám ő nem tagja ennek plénumnak.
– Életem során mindig komoly dolgokban gondolkodtam, hogy azokban részt veszek vagy nem. Ha olyan helyzet van, amit komolyan figyelembe lehet venni, akkor ezt megteszem. Jelen pillanatban viszont nem látok ilyet – mondta Somogyi Zoltán, akinek cége a Gyurcsány-kormányok idején, 2006 és 2010 között összesen 432,2 millió forint állami megbízást kapott. Ebből mintegy 190 millió forint értékű megbízásuk érkezett a Nemzetbiztonsági Hivataltól, az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelődjétől. Az UD-ügy kapcsán kirobbant botrány miatt Somogyi 2009-ben mondott le a Political Capital vezetéséről.
Ismert: a hivatali visszaélések, illetve magánokirat-hamisítás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélt egykori erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György decemberben jelentette be, hogy az MSZP és a DK helyi szervezetei együtt készülnek fel a következő választásra, melynek során „közösen választják ki azokat, akiket nyugodt szívvel tudnak ajánlani a választópolgároknak”. Februárban pedig a radikális baloldali aktivista, Gyulyás Márton videóján beszéltek arról a pártiroda dolgozói, hogy a hetedik kerületi MSZP egységesen Hunvald mögött áll, őt fogják indítani az őszi önkormányzati választásokon, amiről a tag­gyűlés már szavazott is - emlékeztet a Magyar Nemzet.