2019. március 19., kedd, József, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:33 A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kötne07:42 Amerikai iratok mutatják be, hogyan vezették meg a kétkulacsos Horthyékat a szövetségesek, hogy kiprovokálják a német megszállást07:32 Új buszjáratokat indít a BKK a 3-as metró déli szakaszán06:54 Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést21:31 Putyin hadászati bombázókat küldött a Krímbe21:16 Leváltják a párizsi rendőrfőnököt19:57 Volner: "a Mi Hazánk Mozgalom ajtói zárva vannak a nácik előtt"19:31 Fellélegezhetünk: "családi okokból" lövöldözött Utrechtben a három embert megölő török - elfogták18:54 Együtt aggódott a parlamentben a Jobbik és a Gyurcsány-párt az EU-tagságunkért17:55 Csak a gyógyszertárig kellett volna az autó, de ezek a rendőrök nagyon rugalmatlanok16:50 Felfüggesztették a választási csalással gyanúsított jobbikos mentelmi jogát, egy DK-s a "védelmére kelt"16:32 Kiöltözött a tárgyalására a chemnitzi késelő16:21 TEK: vonattal jött Magyarországra az ausztrál tömeggyilkos16:13 Nyugat-Európába látogat a kínai elnök15:50 Részeg anya okozott halálos balesetet Kiskunmajsánál, lánya árván maradt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Palkovicsnak is van egy jutányos áron bérelt lakása a Várban

A budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utcában, egy patinás műemlék épületben bérel meglehetősen olcsón önkormányzati lakást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter – írja a 24.hu.
A lap úgy tudja, bár a miniszternek a legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján van egy csaknem 400 négyzetméteres családi háza Kecskeméten, valójában a Mátyás-templom szomszédságában található ingatlanban lakik életvitelszerűen, a lap itt le is fotózta a politikust.
Zoom
Fotó: Marjai János
A minisztérium sajtóosztálya a lap kérdéseire azt válaszolta, hogy Palkovics lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati lakás bérleti jogához 2013-ban, vagyis még az előtt, hogy felsőoktatási államtitkárrá nevezték ki. A válasz szerint a 63 négyzetméteres ingatlanért az önkormányzat által megállapított úgynevezett költségelvű bérleti díjat fizeti a miniszter, ám a tárca a pontos összeget nem közölte.
A lap a Budavári Önkormányzat lakásrendelete alapján úgy számolt, hogy négyzetméterenként 510 forintot fizethet Palkovics, vagyis az I. kerületi lakás bérleti díja alig lehet több mint 32 ezer forint havonta.
Az innovációs minisztérium azt is közölte, hogy a szóban forgó Táncsics utcai ház egy másik önkormányzati lakásában élnek a miniszter feleségének szülei, immáron több mint ötven éve.
A lap a fideszes vezetésű Budavári Önkormányzatnak közérdekű adatigénylést is küldött, erre még nem kaptak választ.
Miközben Budapesten elszálltak az albérletárak, épp a Várban meglehetősen kedvezményes díjszabás mellett jutott üzlethez például többek között a CBA, luxusapartmanként hasznosított önkormányzati bérlakásokhoz a Zsidai-csoport, bérlakáshoz a Magyar Turisztikai Ügynökség, egy fideszes exképviselő, a polgármester szülei, valamint egy Habsburg főherceg is.
A Budavári Önkormányzat által feltűnően olcsón osztogatott bérlakások ügyében hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt csaknem két éve rendelt el nyomozást a IX. kerületi Ügyészség, bár a rendőrség először lesöpörte a feljelentéseket arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény. Az ügyészség akkor kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy vizsgálja ki az ügyet, az eljárás azóta is folyik.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready