2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:31 Eközben Vona Gábor...18:18 Megint Wass Albert miatt vegzálják az erdélyi magyarokat az oláh megszállók18:03 Az FPÖ részéről csak a külügyminiszter maradt az osztrák kormányban17:46 Zelenszkij kiírta az előrehozott választást17:00 Hat éve lett öngyilkos Dominique Venner16:23 "A roma nép ellen vonulnak ma fel gyilkosság szellemével a náci ideológiát valló gonosz emberek"16:15 "Freedom for Hungary, Freedom for Europe!" - Nemzeti radikálisok tüntettek Brüsszelben15:57 Árhullám vonul le a Dunán és a Tiszán15:38 Ukrajnában megállapodtak a parlament feloszlatásáról15:14 400 amerikai képviselő és szenátor követel új Szíria-politikát Trumptól - Izrael érdekében, természetesen14:44 Strache a feleségét is elveszítheti14:29 Bolsevista ronggyal kötnének fel egy szocionistát13:51 Kurz hétfőn elveszítheti kancellári tisztségét13:41 Megkapta csapatzászlóját a Magyar Honvédség Parancsnoksága13:05 A HírTV észlénye nem érti, miért kell Törökszentmiklósra menni
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nem a legmegfelelőbb módon próbálta "stabilizálni anyagi helyzetét" egy banki ügyvezető

Reklám

Különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 31 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emeltek vádat egy 45 éves büntetlen előéletű kondorosi férfi ellen – közölte az ügyben eljáró békéscsabai Járási Ügyészség.
A gyanúsított anyagi helyzetének megromlása miatt kezdett el az interneten, illetve lottózókban sporteseményekre fogadni, naponta akár több millió forint értékben. 2017 elejére már kialakult a játékszenvedélye miatt eladósodott. A vádlott ekkor úgy döntött, hogy a takarékszövetkezetben betöltött ügyvezetői pozíciójával visszaélve, magáncélra „előleg” címén készpénz összegeket vesz fel a szövetkezet pénztáraiból, melyeket fogadásokra költ, és a tervezett nyereményekből stabilizálja anyagi helyzetét.
A vádlott azonban nem járt sikerrel, ezért 2017 májusában elhatározta, hogy magánszemélyektől pénzt csal ki, melyekből visszafizeti a takarékszövetkezeti pénztárból kivett „előlegeket”, illetve ezek egy részét fogadásokra költi.
Több mint 106 millió forintot tulajdonított el az általa vezetett pénzintézettől 2017 januárja és 2018 májusa között. Magánszemélyektől egy év alatt több mint 330 millió forintot kért kölcsönt.
A vádlott 1998 óta egy helyi takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője volt, majd a több Békés megyei takarékszövetkezet 2017. végén történő egyesülését követően az új takarékszövetkezet egyik ügyvezető igazgatója lett.
A Békéscsabai Járási Ügyészség a férfi ellen különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 31 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.
Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a pénzügyi tevékenység gyakorlásától, illetőleg gazdasági társaság vezetésétől, mint foglakozástól. Arra is indítványt tett, hogy a bíróság adjon helyt a sértettek több mint 100 millió forint értékű polgári jogi igényének, illetőleg vagyonelkobzást is rendeljen el a vádlottal szemben.
Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.
(Híradó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready